Schůzka s ďáblem přehled
J. D. Robb (p)
Eva Dallasová série
Detektivce Evě Dallasové před autem náhle zavrávorá nahá postava, celá pokrytá krví. Eva dupne na brzdy a podaří se jí zraněnou ženu zachránit. Pro jejího manžela, další oběť přepadení, je už bohužel pozdě. Otřesená Daphne jako jediný živý svědek hrůzné události nedokáže pachatele popsat, nedokáže pachatele popsat jinak než jako ďábla. Kdo vypadá jako ďábel a kdy se znovu objeví na scéně?... celý text
Detektivky, krimi Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2018 , AlpressOriginální název:
Echoes in Death, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Schůzka s ďáblem. Přihlašte se a napište ho.
Jsou zajímavé názory různých čtenářů. Mně další díl připadá docela fajn. Až mně překvapuje, že se u každého dílu nemohu od čtení odtrhnou. Autorka umí vygradovat situaci a možná jsou si příběhy v něčem podobné, mně jsou schopny vždy zaujmout. Kromě toho i když se akce odehrává v budoucnosti, není odtržená od reality. Zkusím navázat dalším dílem Dallasové a možná změním názor.
Nevím, asi mi už vadí, že knížky jedou podle stejného mustru (pořád stejné vtipy, stejné reakce, stejné slovní obraty, stejné Eviny sny, stejné Evino vnuknutí, kdo je vrah, stejné situace). Pořád je mi v tom světě docela dobře, ale nemůžu se ubránit pocitu, že čtu jednu nekonečně dlouhou knihu, kde se postavy nijak nevyvíjejí. Jediné, čím se jednotlivé díly (jak dlouho už?) liší, jsou podrobnosti zločinů, které pořád vykazují jakés takés prvky neotřelosti (v tomhle případu ovšem tak úplně ne, přišel mi takový obyčejný). Milostné scény rovnou přeskakuju už hodně dlouho, ty mě fakt nebaví.
Přestože jsou knížky pořád čtivé, přijde mi, že se jejich potenciál už před delší dobou vyčerpal. Asi by stálo za to dopřát Evě dítě a celý cyklus uzavřít (nebo mu aspoň tímhle prvkem dodat nový impuls).
Kniha Schůzka s ďáblem v seznamech
2000 | Smrtící nahota |
1997 | Nebe mé lásky |
2000 | Past na dobrodruha |
1997 | Zrozená z ohně |
2011 | Kouzlo okamžiku |
Užila jsem si další díl :), až si říkám, ze ikdyz je to xx díl, stále se mi Dallasova líbí. Rozvoj vedlejších postav i hlavní dějové linky jsou skvěle. V každém díle spickovani s majordomem nema chybu