Smrtící zrození přehled
J. D. Robb (p)
Eva Dallasová série
Dva lidé brutálně zavražděni a jedna těhotná žena nezvěstná… Eva Dallasová na stopě zvráceného zabijáka. Technologie v roce 2060 v New York City už hodně pokročila, porod však stále zůstává stejný jako na počátku věků. Přestože poručík Eva Dallasová musí řešit případ dvojnásobné vraždy, stejně pomáhá své těhotné kamarádce Mavis, i když to pro ni znamená například uspořádání tolik obávané předporodní párty… Potom ale Mavis potřebuje ještě větší laskavost. Tandy Willowbyová, jedna z budoucích matek v jejím předporodním kurzu, zmizela jen několik dní před prvním termínem - dokonce nepřišla ani na onu předporodní párty k Evě a Roarkovi domů, a přitom se na ni tolik těšila. Tandy se nedávno odstěhovala z Londýna, takže v New Yorku nemá příliš mnoho přátel ani žádné příbuzné. Když Eva přijde do Tandyina bytu a objeví tam na stole zabalený a připravený dárek na párty pro Mavis - a její taška do porodnice leží na podlaze -, přeběhne jí mráz po zádech. Běžně by celou situaci předala oddělení pohřešovaných. Eva toho má už tak na talíři dost, protože musí zjistit, kdo zavraždil Natálii Copperfieldovou a jejího snoubence, dva zaměstnance jedné velice prestižní účetní firmy. Mavis ale nechce, aby případ vyšetřoval někdo jiný než Eva - a Eva nedokáže říci ne. Musí Tandy vystopovat během stíhání obzvláště zvráceného vraha, kdy prověřuje všechny smlouvy a podvody ukryté ve složkách těch nejbohatších a nejtajuplnějších občanů. Naštěstí má k dispozici zkušenosti svého manžela Roarka - miliardáře, který jí s těmi cifršpiónskými záležitostmi pomáhá. Jenomže zatímco on doluje ta nejdůležitější data, která by měla případ rozlousknout, Eva ve světě z masa a kostí čelí až příliš skutečnému nebezpečí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2012 , MetaforaOriginální název:
Born in Death, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrtící zrození. Přihlašte se a napište ho.
![Prateri Prateri](https://www.databazeknih.cz/img/users/47_/47197/m_prateri-IT8.jpg?v=1550310866)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
J. D. Robb a poručík Eva Dallasová a smrtící řada kriminálních románu jako vždy perfektní počtení. Opět skvělá Eva, její manžel Roarke, jejich sluha nebo majordomus (rozhodně víc než sluha), vždy mne pobaví svou "nechutí" k Evě, tentokráte je vše obohaceno o těhotenství přítelkyně Mavis, a pak už jen sledujete neústupnou Evu. Líbilo se mi, akorát to přehrabování v účetnictví podezřelé firmy mne moc nebavilo, ale pátrání to holt vyžadovalo a dobře skrytý zločin vykoukl na světlo.
Kniha Smrtící zrození v seznamech
v Mé knihovně | 166x |
2000 | ![]() |
1997 | ![]() |
2000 | ![]() |
1997 | ![]() |
2011 | ![]() |
Knihu jsem dostala jako dárek a měla ji na polici 2 roky. Když jsem se konecne dokopala k přečtení. Zjistila jsem, ze je to xx díl a Js hned vedela, ze si musím celou serii přečíst. Dnes už konecne mám všechny knihy doma. Obálka mě hodně odrazovala. Tato série patří k mým oblíbeným