Balthazar přehled

Balthazar
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110757/mid_balthazar-a7u-110757.jpg 4 158 158

Evernight série

< 5. díl

Balthazara pronásledují vzpomínky z prvních dnů, kdy se stal upírem. Strávil stovky let sám, bez spojenců, bez lásky. Když se vynoří ze své izolace na pomoc Skye Tierneyové, lidské dívce, která kdysi navštěvovala akademii Evernight, nemá tušení, jak nebezpečné to bude. Skyiny psychické síly upoutají pozornost Redgraveho, krutého pána upírů, který zavraždil Balthazarovu rodinu před čtyřmi stoletími. Poté, co se dozvěděl o Skye a jejích pozoruhodných vlivech krve na upíry, si plánuje využít ji pro své vlastní účely. Když společně bojují proti zlému upírovi, Balthazar si uvědomí, že jeho osamělý život by mu konečně mohla změnit Skye… stejně jako Redgarve si uvědomuje, že může zničit Balthazara jednou provždy tím, že si Skye přivlastní.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Balthazar. Přihlašte se a napište ho.

Anett24
06.07.2023 5 z 5

Za mě kniha Balthazar byla lepší než celá série předtím.
Už v předchozí sérii jsem měla Balthazara jako nejoblíbenější postavu a divím se že mi ho autorka nezabila
Každopádně kniha velmi čtivá a zábavná.

vlkove
04.12.2021 2 z 5

Sérii jsem četla jako mladší čtenář a v tu dobu se mi líbila. Tento doplňkový díl už byl slabší než původní knihy.

HODNOCENÍ SÉRIE: 76 %

Ella161
23.06.2021 4 z 5

Po delší době jsem si opět přečetla knihu, kde se vyskytují upíři. Upíry opravdu miluji. Už od sedmi let jsem ujížděla na Twilight a samozřejmě poté i na Upířích deníkách. Takže tohle čtení pro mě bylo trochu nostalgické. A fakt se mi příběh líbil. Byla tam akce, mělo to spád i napětí. Jelikož je ale tohle pátý díl série, tak jsem měla trochu problém se v příběhu zorientovat, ale po nějaké chvíli jsem si všechno pospojovala a bylo to v pohodě. Navíc jsem zjistila, že předešlé díly nebyly ani o těhle postavách, za což jsem jen ráda.

Postavy byly super. Tedy k hlavní hrdince Skye jsem si budovala vztah postupně. Bohužel to nebylo tak, že bych si jí oblíbila úplně od prvního momentu. Moc mi nesedla. Přišla mi taková…hm, jak jí jen nazvat? Křehká? Naivní? Nevinná? Líbilo se mi, ale zároveň mě to strašně štvalo, že nebyla statečná. Teda jasně, občas udělala něco, co bych od ní nečekala, ale…. Většinou prostě jen utíkala a spoléhala na to, že jí Balthazar ochrání. Vůbec se mi nehodila k Balthazarovi, který je prostě úžasný!! Toho jsem si pro změnu oblíbila hned. Strašně se mi líbilo, že se choval většinou rozvážně, byl chytrý, silný, empatický, hodný a i citlivý. Také se mi líbilo to, že se prostě nechoval jako klasický upír, ale snažil se chovat jako člověk. Snažil se je chránit, což mu jen přidalo plusové body. Také jsem ho obdivovala za to, jak tam pro Skye neustále byl, že byl vůbec ochotný jí pomoci.

V knize se vyskytují i kapitoly z minulosti a tohle fakt nemám ráda. Nebaví mě to číst a vlastně mě ani nezajímá, co se staly před x lety. Hlavně mi strašně vadí, že je to jednou kapitola z přítomnosti a další je v minulosti. Z toho bych si vždy mohla rvát vlasy. Avšak tady mi to zas až tak nevadilo. Těhle kapitol tam nebylo mnoho a musím se přiznat, že některé jsem fakt hltala.

Jen jednu výtku bych měla a to ten konec. Vlastně jsem čekala tu hlavní událost trochu drsnější i delší. A ten konec mi přišel takový nějaký. Takové ukončení se mi moc nelíbilo, ale co nadělám. Mohu si už jen představovat, jak to pokračovalo dál.

Kniha Balthazar v seznamech

americká literatura