Evropa: Autoatlas přehled

Evropa: Autoatlas
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452061/bmid_evropa-autoatlas-660d923fe15f9.png 5 1 1

Obsahuje průjezdní mapky měst. Český, anglický, francouzský, německý a ruský stručný text.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Evropa: Autoatlas. Přihlašte se a napište ho.

uxor
17.01.2025 5 z 5

Tak tedy šestá kniha zprava, ve třetí poličce odshora.
Mám víc kandidátů, ale tohle je kniha knih své doby.

Ano, takhle jsme procestovali celou Evropu. Máme vydání z roku 1985 a byla to tehdy kniha doslova přelomová.
Žádné luštěni ve skládaných automapách ( to už jsem fakt tak stará?), hádky, luštění při baterce a BLOUDĚNÍ...nejhorší byl průjezd velkými městy.

I když si trasu předem naplánujete, vypíšete, vždycky se něco semele a najednou jste někde, kde jste ale opravdu být nechtěli.
Nejčastěji v prudkém dešti, bouřce nebo v noci.
" Jedeme dobře? Mně se to nějak nezdá".
" Kde to vlastně jsme?"
" Zeptej se..".
Většinou nebylo koho.
Nesmělé pípnutí:
" Asi jsme zabloudili".
" Ukaž, to je takový problém?"
A na světě byla hádka jako hrom.
Třeba když jsme skončili u slepičárny nebo v zahradnictví.
Vysoko v horách jen my, světlušky a hvězdy.
A parta přátel v autech za námi ...

Dnes u domu zadáte cíl do navigace, jedete po kvaliních silnicích ( jen u nás ne!), dát si kávu nebo se najíst, či ubytovat kdekoliv v Evropě je samozřejmost.
Nuda.
My jsme byli pangejtoví stolovníci, zásoba peněz i pohonných hmot přesně rozpočítaná. Setkání s hady, pavouky a vosami v lesíku nebo křoví a následný úprk, tak jsme poznávali Evropu.
Nedůstojné? Možná.
Ale touha vidět a poznat byla silnější.

Vlastně je mi to trochu líto......
Když tak vidím všechny ty potrhané plachty automap ( ne, nevyhodím je), vzpomínám...
Byla to krásná dobrodružství.

PS: Mapy, i když dnes v jiné podobě, používám při čtení knih ráda, abych věděla, kde se děj odehrává.

Kniha Evropa: Autoatlas v seznamech

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)