Evropská integrace bez iluzí přehled

Evropská integrace bez iluzí
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212505/mid_evropska-integrace-bez-iluzi-212505.jpg 4 53 53

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Evropská integrace bez iluzí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Legendre
08.05.2023 odpad!

Kdo očekává nějakou vyargumentovanou analýzu, bude nutně zklamán. Nic takového v knize není. Klaus kombinuje demagogii s polopravdami, o spoustě faktů se raději nezmiňuje, protože by se mu nehodily do krámu, a když by měl doopravdy začít argumentovat, okamžitě myšlenku utne (bodejť, když zameňuje vlastní dojmy za pravdu). Navíc vývoj 12 let po vydání většinu jeho tezí vyvrátil sám, stačí se podívat z okna.
Fun fact: Klaus nezklame v jediném. Zdaleka nejvíc a nejrozsáhleji cituje sám sebe. Pokud už náhodou cituje někoho dalšího (k nevíře, ale stane se to), takřka nikdy neodolá, aby ho neopravil a nepolemizoval s ním, i když jsou domněle na "jedné straně barikády". Strašně by mě zajímal psychologickej rozbor tak neskutečného jájínkovství.
Nene, Klaus byl daleko nejbezpečnější prezident než Zeman. To byl jen klaun a provokatér, vypitá troska, co zbyla z toho kdysi údajně chytrého politika. Klaus byl demagog při smyslech. Naštěstí lidi, kteří by mu tleskali za tyhle lži, ho nesnášeli z jiných důvodů, tak moc škody napáchat nezvládl.

pavlikberan
13.09.2020 3 z 5

Nečetlo se to příjemně, protože čtenář má stále v mysli Klausovo úlisný oportunismus. Věděl kdy a co kritizovat, to neznamená, že byl morálně tak vysoko, že by mohl dnes říci "já to říkal" a nenesl za nic zodpovědnost. Kniha mi přišla jako silně neobjektivní diplomacie. Existují země v Evropě, kde by si takový politik už neměl škrtnout ani mimo politiku.


de_baques
30.08.2017 5 z 5

Výborná a jako vždy velmi (nepříjemně) přesná analýza problému. Těch 6 let, které od vydání knihy uplynuly jen potvrdily správnost Klausových tezí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Evropská integrace bez iluzí v seznamech

v Přečtených78x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x