Evropské stromy přehled
Václav Větvička
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Evropské stromy. Přihlašte se a napište ho.
Popravdě mi moc nesedí ta kreslená část. Kdyby byla u každého kresba + kvalitní fotografie, nic bych nenamítal. Jinak je to moc pěkná kniha, která vznikla u českého autora a není jen překladem z ciziny.
Pan Václav Větvička nikdy nezklame. Pokud chcete vědět všechno ale opravdu všechno o stromech a k tomu se zahledět na krásné obrázky, fotografie i kresby, poznávat je podle klíčů a vědět, že to všechno není vycucané z nějakých cizích děl ani opsané z internetu, že všechno to moudro bylo odžito a odpracováno ve sklenících, botanických zahradách a přírodě, mužem, který studiu rostlin věnoval celý život...tato kniha je herbářem i učebnicí, tato knížka je pro milovníky stromů...
Kniha Evropské stromy v seznamech
2005 | Stromy a keře |
2008 | Herbář pod polštář |
2004 | Moje vzpomínková dobrá jitra |
2012 | Korálky na šňůrce života |
2010 | Poutník okouzlený rodnou zemí |
Vyšlo to tak, že jsem knihu četl na chatě přímo v lese, takže bylo fajn a ideální pozorovat stromy a jejich znaky také podle této příručky. Také bych spíše preferoval přímé fotografie oproti kresbám, ale je třeba uznat, že ty kresby jsou opravdu nádherné.