Exkurze do království grotesky přehled
Ondřej Suchý
Kniha pokrývá historii němého filmu a grotesky vč. největších herců té doby jako byli Chaplin, Frigo, Laurel a Hardy, Harold Lloyd a další. Součástí knihy je i 32 stránková příloha s fotografiemi herců a slavných scén z grotesek.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Exkurze do království grotesky. Přihlašte se a napište ho.
Milá, útlá knížečka obsahující základní informace, zajímavosti a osudy velice známých komiků (Charlie Chaplin, Buster Keaton, Harold Lloyd, Laurel a Hardy) i těch méně známých či pro dnešního klasického diváka, který se nezajímá o starší tvorbu, uplně neznámých (Max Linder, Leonid Jengibarov, Roscoe Arbuckle, Lupino Lane,..). Z knihy úplně srší to nadšení a jde vyloženě cítit, že to Suchého nesmírně baví, člověku se to hned lépe čte. Dozvíme se něco málo i o českých komicích, díky kterým navazuje na ty zahraniční.
Miluju němé filmy a grotesky snad nejvíc! Tahle kapesní knížka je skvělým průvodcem po tom báječném světě šlehačkových dortů, koupajících se krásek a dalších důmyslných vtípků.
Kniha Exkurze do království grotesky v seznamech
1981 | Exkurze do království grotesky |
1997 | Písničky z pohádek a dětských filmů 1. díl |
2010 | Tři životy Lídy Baarové |
2011 | Pan Werich z Kampy |
2013 | Neznámá známá Hana Vítová |
Já nemám moc ráda němé filmy a grotesky. Tuto knížku jsem si přečetla pro zajímavost. Knížka rozebírá život a osudy nejenom slavných a známých komiků, ale i komiků, které v současné době moc lidí nezná. Myslím, že by mohla přitáhnout nejenom čtenáře, které zajímá němý film, ale i ty, kteří by si chtěli rozšiřit obzory.