Hry Nemesis přehled
James S. A. Corey
Otevřelo se tisíc světů a největší závod o půdu v lidských dějinách začal. Vlny kolonistů odlétají a mocenské struktury staré sluneční soustavy se hroutí. Některé lodě však mizí beze stopy. Vznikají tajné soukromé armády, a ke všemu je ukraden jediný zbývající vzorek protomolekuly. Teroristické útoky srážejí vnitřní planety na kolena – hříchy minulosti si vybírají strašlivou daň. V krvi a ohni se rodí nový řád lidské společnosti a James Holden s posádkou Rosinanty bojují o přežití a návrat do jediného domova, jenž jim zbývá.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2017 , TritonOriginální název:
Nemesis Games, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hry Nemesis. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) (10/10, přidávám do Doporučených) Kde vůbec začít - z téhle knihy jsem nadšený a prozatím patří společně s druhým dílem mezi mé nejoblíbenější. Jakmile se příběh trochu rozjel, nenechal mě ani na chvíli vydechnout a doslova mě mučil napětím. Ač pořád toužím po kapitolách Bobbie a Chrisjen, zde se nám do příběhu vrátily alespoň skrz pohledy jiných postav, které tentokrát zahrnují celou posádku Rocinante, což je přesně to, co mi v dřívějších knihách chybělo. Odpadlo tedy nějaké větší seznamování se zcela novou postavou a konečně jsme měli možnost nahlédnout do myšlenek našich oblíbených hrdinů, kde nejvíce překvapí Naomi, kterou dohnala minulost. Protomolekula zde ustoupila do pozadí, ale byla to prostě supermeganapínavá jízda a ani Clarissa mi zde nevadila. Sice pořádně nevím, jak došlo k tomu, že se si tak začali rozumět s Amosem, protože se to stalo někdy v čase mezi dvěma knihami, ale s nastalou situací se už nedivím, že ji vzal s sebou a třeba dostane příležitost udělat něco dobrého. Předpokládám, že Marco Inaros naší posádce v dalším díle ještě pořádně naloží, takže jsem napjatý, co bude dál.
Posádka Rosinanty poprvé rozdělena a my tak nesledujeme jeden, ale čtyři příběhy. A já se nemohu rozhodnout, zda je to dobře nebo ne. Třeba příběh mého oblíbence Amose mi přijde takový utahaný a nemastný neslaný. Stejně jako příběh Alexe.
Bohužel mým handicapem je, že jako první jsem viděl seriál, takže v knize mi trochu schází překvapení. Navíc poslední dvě série s Marco Inarosem se mi moc nelíbily. V knize je to lepší, ale stále si nemohu pomoci, i když se autoři snaží vykreslit Inarose jako charismatického vůdce, mě stejně přijde jako nějaký Mussolini z Wishe. Takže stále je to skvělá série, ale autoři už napsali i lepší díly.
Kniha Hry Nemesis v seznamech
space operaAutorovy další knížky
2013 | Leviatan se probouzí |
2014 | Abaddonova brána |
2014 | Kalibánova válka |
2017 | Hry Nemesis |
2015 | O poklad Ciboly |
(SPOILER) Stále poměrně blízko seriálu, i když trochu jiné - ale jen o fous. Rámcově i tenhle díl drží kontext... Škoda jen, že i když se objeví alter ego mé oblíbené Caminy Drummer, (zde uvedená jako Bubenice), tak má jen velmi malou roli. I tak parádní počtení, bez ztráty kytičky.