Ezopove bájky přehled
Ezop
Ezop bol múdry Grék, ktorý svojimi bájkami ľudí učil, ako sa majú správať, čo robiť a čo nerobiť. Aby mohol vhodne zobraziť ľudský život a mravy, nechal vo svojich bájkach účelne hovoriť vtáky, stromy, divoké i domáce zvieratá, vlky, líšky, levy, voly, ovce, kozy alebo iné živočíchy a veci. Bohato ilustrovaná kniha. Nájdete v nej známe aj menej známe bájky s poučením, vhodné pre deti aj dospelých.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2008 , Junior (ČR)Originální název:
Aesop's Fables, 1557
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ezopove bájky. Přihlašte se a napište ho.
Æsopovy bajky jsem četl velmi mlád. Tehdy mě bavilo je číst, ačkoliv ponaučením jsem mnohdy nerozuměl. Člověk již trochu starší je rád, že jej Æsop doprovázel za mlada, chápaje už význam všech strastí a lstí toho dobytka a zvěře. Myslím, že spravedlivě činím, přiřknu-li mu titul filosofa, jen milovník moudrosti by ji totiž tak živě viděl v přírodě a jejích bytostech.
Měl-li bych děti, předložil bych jim to k čtení co nejdříve.
Četl jsem několikrát (poprvé jako žák základky, pak jako student SOŠ, student VŠ a nakonec jako rodič a pracující člověk) a pokaždé jsem si vzal něco navíc. Člověk se pobaví a poučí zároveň.
Kniha Ezopove bájky v seznamech
1957 | Bajky |
2008 | Ezopove bájky |
2015 | Ezopovy bajky |
2006 | Nejznámější Ezopovy bajky |
2005 | Nejkrásnější Ezopovy bajky |
Nachádzame sa v dobe, kedy by mal každý jeden človek povinne čítať Ezopove bájky. :-) A to opakovane!