F. L. Věk I. přehled
Alois Jirásek
První díl z pěti. Náklad vydáván postupně v několika letech: 1. díl - 1911 2. díl - 1913 3. díl - 1914 4. díl - 1915 5. díl - 1921
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize F. L. Věk I.. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (1)
35 nových eknih zdarma ke stažení
21.12.2021
Kniha F. L. Věk I. v seznamech
vlastenectví venkov 18.-19. století napoleonské války osvícenství národní obrození ságy české národní obrození historické romány zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
1970 | Staré pověsti české |
1951 | Psohlavci |
1965 | F. L. Věk I. |
2000 | Temno |
1955 | Z Čech až na konec světa |
Bylo hezké prostřednictvím této knihy zavzpomínat na legendární seriál, který je velice vydařený a který mne formoval k lásce k divadlu. Jirásek patří k autorům, ke kterým je potřeba dospět. I proto si myslím, že není příliš vhodné, že je součástí povinné četby. Národní obrození, kdyby nebylo těchto skutečných vlastenců, tak ten náš krásný jazyk zaniknul. A to by byla strašná škoda. I když plynně ovládám sedm jazyků, tak audioknihy poslouchám pouze a výhradně v tom českém. Protože žádný jiný jazyk nezní tak malebně a když je překladatel schopným češtinářem, tak je překlad pokaždé krásnější, než dílo originální. A za to vše patří velký dík, lidem jako byl v tomto románu pan Věk. Audiokniha je načtena naprosto fantasticky a není moc jiných narátorů, kteří by to zvládli stejně dobře, nebo snad i lépe. Tuto audioknihu načetla hlasatelka československého rozhlasu paní Jiřina Krupičková.