Falešná lady přehled

Falešná lady
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536794/bmid_falesna-lady-66435e739c427.jpg 4 18 18

Londýn roku 1874. Zatímco Annabel Collierová během dospívání sleduje, jak její otec v obchodě s klobouky obsluhuje význačné zákaznice z řad londýnské smetánky, ona tajně sní o životě v luxusu a bohatství. Zdá se však, že jediným způsobem, jak proniknout mezi šlechtu, je ulovit vhodného manžela. Jenže kde ho vzít? Když se proto náhodou seznámí s přitažlivým hrabětem Suffolkem, neváhá ani vteřinu…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Falešná lady. Přihlašte se a napište ho.

barbora4816
03.11.2024 5 z 5

Opravdu oddechové a zábavné čtení, moc se mi tato knížka líbila. Stále nové společenské události, krásné šaty a pletichy :-)

ppheat
30.10.2024

(SPOILER) Tenhle žánr mám ráda, oddechové čtení, ale tohle se autorce nepovedlo. Evidentně se snažila napodobit úspěšné zahraniční autorky, ale jaksi přitom často zapomněla respektovat pravidla "vyšší společnosti", o které píše. Část chování hlavní hrdinky postrádá smysl, zjevně měla autorka v hlavě nějakou dějovou linku, od které nakonec upustila. A neustálé poukazování na to, jak je hrdinka na mizině (za celý den sní jen jablko z cizího piknikového koše), aby si vzápětí mohla dovolit (byť s půjčkou) nájem kočáru, kočího, novou garderobu...
Slabý, hodně slabý, odvar skutečně dobrých romantických příběhů.

Shelzee21
04.10.2024 5 z 5

Již podruhé jsem sáhla po knize této autorky a podruhé nezklamala. Naopak! Styl, kterým autorka píše, se mi opravdu líbí. Kniha se četla úplně sama, přesto dokáže vystihnout ducha staré Anglie a vy máte pocit, jako byste se v ní doopravdy ocitli.
Postavy vůbec nejsou ploché a hlavní hrdinka si mě okamžitě získala. Fandila jsem jí od prvních stránek do té absolutně poslední.
Zápletka je dobře vystavěná a moc se mi líbilo, že je kniha psaná ve dvou časových linkách. Ta forma jí velmi svědčí, kdy se postupně odkrývá minulost, která významně ovlivňuje druhou linku o 4 roky později.
Určitě knihu budu dál doporučovat a už se nemůžu dočkat, až vyjde další. :)

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024

Kniha Falešná lady v seznamech