Fantastický neviditelný svět přehled
Nicole Ottawa , Oliver Meckes
Objevy v mikrokosmu Podobně jako Gulliver v říši obrů, může každý pozorovatel v této knize putovat světem, ve kterém i nejnepatrnější organismy a ty nejmenší struktury přírody dosahují obrovských rozměrů, jeví se nádhernými, čarovně konstruovanými, ač někdy i hrozivými. Oliver Meckes a Nicole Ottawaová odhalují s pomocí elektronového mikroskopu vnitřní život člověka, ale i svět prvoků, bakterií, virů, plísní, rostlin a hmyzu. Publikované snímky vyzdvihují nejen krásu skrytých struktur, ale upozorňují i na úžasnou preciznost, se kterou jsou dosud neviděné struktury prezentovány čtenáři.... celý text
Literatura naučná Obrazové publikace
Vydáno: 2006 , Universum (ČR)Originální název:
Die fantastische Welt des Unsichtbaren, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fantastický neviditelný svět. Přihlašte se a napište ho.
A přece je na tomto světě něco fantastického. Prostřednictvím této knihy si lehce uvědomuji své omezené hranice lidského chápání a k tomu mimo jiné napomáhají snímky s rozlišením 600 000:1. Neuvěřitelný zdroj informací, detailů, popisů a naučných faktů. Už nikdy se nebudu dívat na svět jako před přečtením této knihy.
Kniha Fantastický neviditelný svět v seznamech
Nádherná kniha mikroskopických zvětšenin tkání, živočichů, rostlin. Jasně, dnes lze na internetu najít všechno možné, ale tady, i když je první vydání 20 let staré, není to poznat, je to ve velkém formátu, vysokém rozlišení a kvalitně vytištěné. Je skutečně zábava touhle knížkou listovat. Ideální pro malé přírodovědce, ale zajímavá i pro jejich rodiče.