Fantom Opery přehled

Fantom Opery
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518851/fantom-operyJb00C6-zKB-.png 4 735 735

Román na pomezí romantického fantaskního hororu a detektivky vypráví příběh operní zpěvačky a jejího nešťastného, znetvořeného ctitele, který žije v podzemí pařížské Opery jako její záhadný a krutý fantom. Děj se vyznačuje vršením romanticky hrůzných i složitě kombinovaných situací, které inspirovaly řadu pozdějších autorů k mnoha parodiím a citacím. Kromě toho dílo zaujme i zevrubným vylíčením atmosféry pařížského operního svatostánku a jeho života na počátku 20. století.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Městská knihovna (Praha)

Le Fantôme de ľOpéra, 1910

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fantom Opery. Přihlašte se a napište ho.

heavy66
08.03.2025 5 z 5

1.téma Čtenářské výzvy 2025 – Kniha, podle které vzniklo hudební dílo.
Opět Iron Maiden, jejich debutové eponymní album a sedmiminutová temná skladba Phantom of the Opera. Podle některých heavy metalových badatelů je podoba maskota kapely Eddieho odrazem tváře fantoma pařížské opery. Muzikál Andrew LLoyd Webbera sem samozřejmě patří také!

haWranka
04.03.2025 3.5 z 5

Příběh je díky muzikálu notoricky známý, takže jsem doufala, že v knize bude vše propracované více do hloubky, hlavně uvažování hlavních postav. Jenže kniha je pojatá jako novinový článek, jde vlastně jen o popisy událostí. První polovinu jsem si protrpěla, přeskakování od jednoho tématu k druhému mi vadilo. Opravdu nadšená jsem byla až v části s Peršanovým dopisem, to jsem se nemohla odtrhnout. Stojí tahle klasika za přečtení? Určitě ano, i kdyby jen kvůli krásnému jazyku. Přečtu si to znovu? Určitě ne.

Andrea81
01.03.2025 3.5 z 5