Achnaton přehled
Valery Esperian
Když se faraon Achnaton rozhodne vzepřít tradici a namísto uctívání egyptských bohů začne vzývat jediného boha Atona, navždy tím změní tvář celého Egypta. V rozhodnutích ho po celou dobu podporuje jeho překrásná žena Nefertiti, ale ani ona není schopna zabránit nebezpečným intrikám, které bují v hlavách jejich nepřátel.
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2020 , AlpressOriginální název:
Akhenaton. Ľeretico, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Achnaton. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je napsána čtivě, ale Achnaton od Schramka byl lepší z hlediska historie. Já mám ráda, když mi historický román dá nějaké nové vědomosti, tady se tomu tak nestalo. Všemi třemi zatím vyšlými romány (nesmrtelný Cheops, Achnaton a Tutanchamon) se táhne kopí vytvořené z meteoritu. Bojím se že, to bude i v Ramsesovi a Kleopatře. Nejzajímavější byl Cheops, nejlépe tam byl popsán život v Egyptě (např. balzamování). Další dvě knihy už tak zajímavé nebyly.
Príbehy zo starovekého Egypta sú pre mňa veľmi zaujímavé a toto sa mi páčilo. V boji o moc dali intrigáni, podrazáci, pochlebovači i vrahovia tomu šmrnc a zároveň autor ponechal i trochu tajomna.
Knižní novinky (44. týden)
25.10.2020
Kniha Achnaton v seznamech
Stejně jako kniha o Tutanchamonovi, tak i tato kniha nepopisuje život v Egyptě a vládnutí daného faraona, ale spíše jejich milostný a společenský život. Popsané intriky a boj s vyznavači Amona se mi ale líbily a při čtení o Nefertiti se mi vždy vybavily přívěsky, které se dříve v hojné míře nosily na krku.