Faraonka - Ze života královny Hatšepsut přehled
Philipp Vandenberg
Mladá Hatšepsut, dcera Thutmose I., je nucena se ve svých čtrnácti letech provdat za nevlastního dvanáctiletého bratra Thutmose II., který je sice synem harémové dámy, avšak nejstarším dědicem trůnu. Hatšepsut je rozhodnuta udržet regentství v rodině. Po smrti nenáviděného bratra strhne moc na sebe, je korunována královnou, a stane se tak prvním ženským faraonem. Tím si však nadělá zavilé nepřátele mezi kněžími slunečního boha. Z boje o moc a vliv Hatšepsut neustále prchá ke své lásce, k všemi uctívanému vojevůdci a staviteli Senenmutovi, který navrhl početné stavby, jež ještě dnes vyprávějí o pohnuté době na březích Nilu…... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2008 , Knižní klubOriginální název:
Die Pharaonin, 1984
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Faraonka - Ze života královny Hatšepsut. Přihlašte se a napište ho.
Ze starého Egypta jsem již četl mnohem lepší knihy. Zde mi chyběla trocha napětí a snad i více místních reálií. Autor se sice snažil přiblížit tehdejší rituály, ale v zásadě se omezil na bombastické řeči a scény. Také kdo s kým byl, kde v posteli, mi přišlo trochu vedle. No, třeba si chtěl autor trochu zaromantizovat.
Kniha Faraonka - Ze života královny Hatšepsut v seznamech
Egypt Hatšepsut královny starověký Egypt
2003 | Král z Luxoru |
2008 | Faraonka - Ze života královny Hatšepsut |
2005 | Akta Golgata |
2000 | Purpurové stíny |
2005 | Páté evangelium |
Lehké čtení, hodně daleko za Egypťanem Sinuhetem. Četla jsem během poznávací cesty po Egyptě, pro zapamatování vztahů v rodině Hatšepsut bylo přínosné.