Kosti zrady přehled
Jefferson Bass (p) , Jefferson Bass (p)
Farma mrtvol série
< 4. díl
Příběh z Farmy mrtvol - kdo krutě zavraždil renomovaného fyzika? Dr. Bill Brockton, zakladatel světově proslulé Farmy mrtvol, je přivolán do Oak Ridge, „Atomového města“, kde byla za druhé světové války v rámci projektu Manhattan vyvinuta atomová bomba. V bazénu u opuštěného hotelu nalézá tělo zamrzlé v ledu obličejem dolů. Obětí je renomovaný fyzik dr. Leonard Novak, jenž se však neutopil – byl vystaven smrtelné dávce radioaktivity. Kdo měl zájem na jeho smrti? Pomůže s vyšetřováním devadesátiletá Beatrice, která kdysi byla jeho ženou? Vše směřuje k něčemu daleko temnějšímu a složitějšímu, než si forenzní antropolog kdy uměl představit. První tři romány z Farmy mrtvol – Z masa a kostí, Oltář v jeskyni a Ohnivá past – zavedly čtenáře do prostředí východního Tennessee, v němž výjimeční hrdinové, včetně dr. Billa Brocktona, charismatického zakladatele Farmy, vyšetřují zločiny za použití fascinujících forenzních metod. V nejnovějším příběhu série se proplétá pravda, lež, válka a historie a napětí dosahuje nových výšin. Jde o zatím nejambicióznější román autorské dvojice píšící pod pseudonymem Jefferson Bass.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2011 , BB artOriginální název:
Bones of Betrayal, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kosti zrady. Přihlašte se a napište ho.
Opäť mnoho zaujímavých informácií zasadených do dobre vyrozprávaného deja, záver sa dal trochu predpokladať, ale predsa to bolo z veľke časti aj napínavé. Tiež autori zvolili zaujímavú tému.
Len tak pre zaujímavosť, autor a jedna postava z knihy sú tak významné v reálnom svete forenznej vedy, že sa dostali aj do knihy od Val McDermid - Forensics.
Kniha Kosti zrady v seznamech
Brilantně napsané, tak jako tři předešlé knihy. Škoda jen, že u nás nevyšly i další díly. Kdybych mohla, rozhodně dám 6*.