Dopisy od Felixe přehled
Annette Langen
Koncem letních prázdnin se stalo něco hrozného: Žofie ztratila plyšového zajíčka. Zmizel na letišti, když čekali na letadlo. Ale na začátku nového školního roku přišla Žofce pošta z Londýna- dopis od Felixe! Poutavé vyprávění o malém cestovateli doplněné barevnými obrázky, veselými dopisy a kufříkem plným samolepek z cest kolem světa, přináší zvídavým čtenářům zábavu a poučení.... celý text
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2003 , Knižní klubOriginální název:
Briefe von Felix, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dopisy od Felixe. Přihlašte se a napište ho.
Tak takhle nevyrovnanou jsem už dlouho nečetl. Ten nápad a námět je skvělý. Dceru moc bavilo dopisy vytahovat, luštit a učit se o cizích zemích. Ale to vyprávění je tak chaotické, že jsem se občas díval, jestli mi nechybí strana a začátek vyloženě vypadá, jakoby pokračoval z jiné knihy. A to hlavní - text se nedokáže rozhodnout, pro koho je. V jednu chvíli učí děti francouzsky, pak řešíme spelling slova queen a v další kapitole Felix nezná zebru? Divné.
Moc hezký koncept knihy doplněné obálkami s dopisy z různých koutů světa. Jsem ráda, že se mi ji podařilo sehnat.
Kniha Dopisy od Felixe v seznamech
Vánoce cestování rodinné vztahy zeměpis
2003 | Dopisy od Felixe |
2005 | Dopisy v láhvi od Felixe |
2004 | Nové dopisy od Felixe: Zajíčkův výlet do minulosti |
2006 | Felix na návštěvě u dětí z celého světa |
2003 | Felixi, kolik je hodin? |
Perfektná kniha pre malých čitateľov. Moji predškoláci si ju užívali. Spojili sme čítanie s témou cestovanie, kontinenty, krajiny, mestá a pamiatky a kniha o Félixovi nám v škôlke veľmi pomohla :) Odporúčam.