Nymfomanky z Rocky Flats přehled
Mario Acevedo
Felix Gomez série
1. díl
Felix Gomez byl nasazen jako americký voják do bojů v Iráku. Při jedné nešťastné operaci způsobil smrt několika nevinných Iráčanů, mezi nimi i malého děvčátka. Výčitky svědomí ho pronásledovaly tak neodbytně, že začal zoufale toužit po trestu, kterým by odčinil svůj omyl a dosáhl odpuštění. Místo toho ho potkalo hrůzostrašné prokletí – kousnutí tajemného cizince z něj udělalo nemrtvého, který nemůže skoncovat se svými vzpomínkami. V civilu se Felix živí jako soukromé očko, o to více ho překvapí pozvání do střeženého areálu ministerstva energetiky, který každý zná jako Ústav pro environmentální technologie Rocky Flats. Ještě nedávno celé zařízení sloužilo k jinému účelu, a sice k vývoji jaderných zbraní. Nyní se ústavem šíří prapodivné infekce, která z nakažených zaměstnankyň dělá neukojitelné nymfomanky. Přijde upír na kloub celé té choulostivé záhadě? A neriskuje tím příliš? Kdo je vlastně lovec a kdo kořist?... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2011 , Levné knihyOriginální název:
The Nymphos of Rocky Flats, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nymfomanky z Rocky Flats. Přihlašte se a napište ho.
Znáte to - přítelkyně miluje knížky, knize za 9 kč neodolá, koupí si jí. Nu což, tak mám doma dalších 20 knih, které mají přednost, co až žádnou mít nebudu, říká si. A tak, jelikož má jít o červenou knihovnu, kniha je volná, zkusí do toho zasvětit i svého přítele - totiž mě.
A opravdu, v záplavě erotických veleděl jsem trochu byl zvědavý, o co že to přicházím. No, o co že jsem to přišel?
V konečném důsledku jsem přišel o stránky plné sexu, erotiky a všeho možného podobného. Kniha totiž není vůbec, ale vůbec, z červené knihovny. Žádný sex, žádná erotika...
Ale což, k detektivkám se taky nedostávám zas tak často. A že zas tak špatná detektivka to není. A navíc, na Akta X se taky občas podívám (to je pro každého zájemce plus). Kniha je průměr se zavádějícím, leč zajímavým názvem :)
Kniha Nymfomanky z Rocky Flats v seznamech
Tuhle knihu jsem přečetla před mnoha lety a dodnes si pamatuji své rozčarování… ta desetikoruna, co jsem za ni dala v Levných knihách, mi vzhledem ke čtenářskému prožitku přišla jako cena neúměrně vysoká (a to jsem tehdy byla na střední a s nadšením četla kdejakou blbost).
Nemám nic proti brakové literatuře, ale tohle bylo prostě moc – moc špatné, jak po stránce zápletky, postav, jejich (ne)vývoje, dialogů, hlášek… prostě všeho. Kupilo se tam páté přes deváté, upíři, nymfomanky, agenti, spiknutí, ale nic z toho nefungovalo samostatně natož v tomhle obskurním „fantasy“ galimatyáši plném špatně napsaných klišé.
Existují stovky, tisíce dobrých „špatných“ knih, ale takhle k nim určitě nepatří. Pokud sháníte oddechový brak, sáhněte po něčem jiném. Tohle vám kromě pocitu marnosti a ztráty čtenářského času nedá vůbec nic.