Ferda cvičí mraveniště přehled
Ondřej Sekora
Ferda Mravenec se řadí mezi nejoblíbenější postavičky české literatury pro děti. Jen těžko uvěříme, že je mu víc než 85 let. Ale je to tak - "narodil se" roku 1935. U jeho kolébky stál známý ilustrátor, karikaturista a spisovatel Ondřej Sekora (1899-1967). Kniha Ferda cvičí mraveniště, která se vrací ke svým malým čtenářům, vznikla o dvanáct let později. Autor - původním povoláním sportovní redaktor - v ní nezapřel, že má sportovního ducha a smysl pro humor i pro fair play.... celý text
Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2020 , PikolaOriginální název:
Ferda cvičí mraveniště, 1947
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ferda cvičí mraveniště. Přihlašte se a napište ho.
Hezké příběhy Ferdy Mravence. I me samotnou zajimaly a tak jsme precetli i docela rychle. Velké plus, že popisuje různé atletické disciplíny a lze to s dětmi rozebírat a povídat si o tom.
Kniha Ferda cvičí mraveniště v seznamech
1990 | Brouk Pytlík |
1978 | Kronika města Kocourkova |
2009 | Ferda Mravenec |
2004 | Knížka Ferdy Mravence |
1980 | Malované počasí |
Už třetí generace se u nás těší z této knížky a to nejen z textu, ale i kouzelných ilustrací. A tak ve chvílích volna jsem se přenesla se svou vnučkou do světa hmyzu a prožívali různá dobrodružství, ale hlavně, co všechno je nutné zařídit a zorganizovat při atletických disciplínách. Samozřejmě nezastupitelnou úlohu ve všem měl Ferda a brouk Pytlík. Snad nejvíc se vnučce líbilo jak hajný cvičil na rozkaz společně se zajíci a nedaleko schovaného pytláka z toho obestřely mátohy. Pro děti skvělá nadčasová knížka.