Feromon: Cítí tě přehled

Feromon: Cítí tě
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511928/bmid_feromon-citi-te-JM8-511928.jpg 4 33 33

2018: Sedmnáctiletý Jake Merdon žije naprosto normální život. Chodí do školy, hraje fotbal, má kamarády. Když si však zapomene vzít lék proti senné rýmě, jeho život nabere nečekaný spád. Jeho zrak se zbystří. Ve sportu má neobvyklou výdrž. Ale zdaleka nejpodivnější je jeho čich – kouř z ohně ucítí na sedm kilometrů daleko. Pak na párty nečekaně zachytí lákavou vůni Amy, která ho přivede do klubu mládeže nového hnutí… 2118: Války skončily. Chudobě a hladu po celém světě odzvonilo. I terorismus je otázkou minulosti. Kriminalita je nejnižší v historii, ve společnosti vládne pořádek a mír a své místo si v ní najde každý, kdo o to stojí. Jedním z lidí, kteří v této společnosti žijí, je Travis Jelen – doktor, který má na starost šestnáctiletou Lee Hastingsovou. Ta má za měsíc rodit. Když ji však Travis potká o tři dny později, bez bříška, Lee uteče. Travis po ní začne pátrat a během svého hledání narazí na záhadné politicko-obchodní hnutí, pomáhající dětem ze všech koutů světa…... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , King Cool

Pheromon: Sie riechen dich, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Feromon: Cítí tě. Přihlašte se a napište ho.

lukaskmn1
15.04.2023 5 z 5

Překvapivě dobrá kniha. Možná to bylo tím, že jsem již dlouho sci-fi nečetl, ale příběh měl spád a konec byl podle mne zakončen vhodně, i když jsem tak nějak očekával, že se to vlastně musí stát, jelikož dalších možností jak propojit příběhy nebylo - nutno však dodat, že konstatování "lovec" na konci zas tak moc smysl nedává v propojení s Jakem, snad se asi nějak ztratil v překladu. Pokud bych narazil na další autorovu knihu, tak bych si ji s největší pravděpodobností přečetl.

stanislav0373
26.02.2023 3 z 5

Zajímavě laděné sci-fi říznuté troškou YA. Ze začátku je děj neskutečně zajímavý, později se snažíme pochopit, o co se vlastně jedná a proč máme knihu roztříštěnou do dvou časových linií. A ano, na konci zjistíme, proč.

Začátek je opravdu poutavý, myšlenka neotřelá a velice originální, ale časové skoky každou kapitolu, byť má každá jiné postavy, působí disharmonicky až rušivě. Některé kapitoly by to chtělo natáhnout, přijde mi, že je tam velice slušný potenciál. Bohužel je tam ale až příliš na vlasy přitažených situací, takže více, nežli tři hvězdy nemohu dát.

Mimochodem, až zde jsem se dozvěděl, že jde o sérii. OK, ale nemám pocit, že by to nemohla být samostatná kniha.

Artep071
11.12.2022 4 z 5

Bylo to jiné a bylo to dobré ... kde se dá sehnat další díl??

Knižní novinky (42. týden)

11.10.2020

Kniha Feromon: Cítí tě v seznamech