Final cut – Vrah z internetu přehled
Veit Etzold
Vrah, který si počíná jako počítačový virus: je neviditelný a všudypřítomný. Říká si Bezejmenný a jeho činy vyvolávají hrůzu a strach po celém Berlíně. Vrchní komisařka Clara Vidalisová a její tým jsou v oddělení patopsychologie pro těžké případy kompetentní, ale postupy tohoto zločince vyrážejí dech i jim. Pachatel vždy geniálně navede vyšetřovatele na falešnou stopu. Teprve postupem času si komisařka uvědomí, že vrah svou děsivou hru nehraje s policií, ale pouze s ní samotnou.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
Final Cut, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Final cut – Vrah z internetu. Přihlašte se a napište ho.
Stále aktuální a ožehavé téma! Nepříliš známá kniha, kterou jsem dostal před lety k Vánocům a v té době mě jako svátečního čtenáře tento bizarní příběh doslova pohltil. Přelouskáno během tří dnů. Podotýkám, že u některých pasáží FINAL CUT jsem se otáčel doma přes rameno i za bílého dne!
Začátek je dost brutální, což se s přibývajícími stránkami vlastně nemění. Každopádně napětí stoupá. Přečteno jedním dechem.
Kniha Final cut – Vrah z internetu v seznamech
Nelibuju si v nechutnostech a zvrácenostech, abych hodnotil takhle vysoko, protože nejsou zde účelem, ale prostředkem. Prostředkem ke strhujícímu kriminálnímu pátrání v realitě skutečné i virtuální, stimulem k uvědomění si hrozby reality digitální, skutečnost fingující. Kulisy Berlína navíc dodávají středoevropskou blízkost, obdobně jako Sorry, Berlínská past nebo Plán N. 35/22