Michelangelov zápisník přehled
Paul Christopher (p)
Finn Ryanová série
1. díl >
Finn Ryanová, študentka Newyorskej univerzity, ktorá praxuje v Parkerovom-Halovom múzeu, urobí unikátny objav. Michelangelova kresba pitvaného tela pochádza podľa všetkého z umelcovho mýtického zápisníka. Dôsledky sa dajú predvídať, i keď sú oveľa drastickejšie, ako by ktokoľvek predpokladal, a stoja život jej priateľa. Jediný, na koho sa na všetko odhodlaná mladá žena môže v kritickej situácii obrátiť, je tajomný antikvár Michael Valentino, ktorého adresu jej kedysi dala matka pre prípad núdze. Spolu sa vydávajú na zúfalé preteky históriou s predsavzatím byť stále o krok pred neznámym vrahom. Iné im ani neostáva, ak majú včas odhaliť tajomstvo siahajúce do posledných dní druhej svetovej vojny, ktorého jadro leží v samom srdci katolíckej cirkvi.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2007 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Michelangelo's Notebook, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Michelangelov zápisník. Přihlašte se a napište ho.
Srovnání s Danem Brownem je v tomto případě úplně mimo diskuzi, ač se o to Argo v nadpisu snažilo. Paul Christopher je určitě dobrej vypravěč (četl jsem už Jericho), ale u námětu založeném na jednom historickém zápisníku neuděláte konspirační teorii, ze které upadnete ze židle. Určitě ne tak, jak to podává spisovatel. Tento román je spíše solidní thriller, který dokazuje, že spisovatel má perfektní přehled o významných kulturních místech New Yorku, jako jsou třeba muzea, což se mu upřít rozhodně nedá. To je ale všechno. Neočekávejte žádný wow námět, spíše jde o pohodový dobrodružný thriller s lehkým historickým nádechem.
Spíše než o Michelangelův zápisník zde jde o umělecká díla,tajné spolky a nacisty.Celkový příběh mě moc nezaujal, nemělo to žádný spád a slepenec stokrát omletých situací v tomto případě nezafungoval, postavy nevýrazné.
Kniha Michelangelov zápisník v seznamech
1991 | Jericho |
1988 | Vlna |
2009 | Meč Templářů |
2006 | Michelangelův zápisník |
2010 | Aztécký kodex |
Zajímavé oddychové čtení.
Trochu jsem postrádala ten zápisník.
Rychlé čtení na vyčištění hlavy .