Svátek hojnosti přehled
Lindsey Davis
Flavia Albia série
1. díl >
Vlády nad Římem se ujal paranoidní císař Domicián a věčné město zachvátila epidemie podivných úmrtí. A blíží se oslavy bohyně Cerery, které pro nepředvídatelného, vypočítavého a chytrého vraha představují přímo roh hojnosti. Vraždám se snaží přijít na kloub Flavia Albia, soukromá informátorka, která to v Římě rozhodně nemá lehké: jedni se ji snaží zmást, další svést, jiní využít pro své zájmy. Neúnavná Albia se stává nepohodlnou a ocitá se ve smrtelném nebezpečí. Nastraží úchylnému vrahovi past, v níž může uvíznout kdokoli…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2016 , BB artOriginální název:
The Ides of April, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svátek hojnosti. Přihlašte se a napište ho.
Mé hodnocení je značně ovlivněno příběhy Falcona, které byly napsány poutavě a vtipně. Bohužel toto volné pokračování s Albií je pouze suchopárným popisem činností bez špetky vtipu a vypravěčského nadání. Ani se mi nechce věřit, že je psala stejná autorka.
Moje první kniha autorky, ale....nezáživný, zdlouhavý, musela jsem se nutit číst, nudila mě. Asi další ani zkoušet nebudu.
Kniha Svátek hojnosti v seznamech
2002 | Ztracené stříbro |
2002 | Bronzové stíny |
2016 | Svátek hojnosti |
2003 | Měděná Venuše |
2012 | Bohyně odplaty |
Asi iritično ze současnosti mi hladinu nakrknutosti čeří tak silně, že potřeba vybití, alespoň v čtenářském hobby, mi dává pocit boje nad nelogickými bláboly o světové zodpovědnosti, která nevěští nic dobrého.
Jaksi ta potřeba akčnosti se zde v knize nekonala, a tak další díly série zatím odkládám.
Potenciál má, snad jindy, v lepší konstelaci.