Fontána pro Zuzanu přehled
Eleonóra Gašparová

Román známé slovenské autorky o prvních láskách dvou sester rozdílných povah a o jejich radostech i trápeních.
Literatura slovenská Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 1975 , Albatros (CZ)Originální název:
Fontána pre Zuzanu, 1971
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fontána pro Zuzanu. Přihlašte se a napište ho.

Jako holka jsem sbírala všechny dívčí romány od Albatrosu, co byly dostupné. A to zase jich moc nebylo, dostali jsme ve škole ediční plán pro mládež a objednávali knihy přes školu. Nicméně, tuto knihu jsem měla ráda a když natočili film, úplně jsem to žrala. Takže je to taková nostalgická vzpomínka na tu dobu.

Fontánu jsem nejdříve kdysi pradávno viděla v televizi a byl to takový normální příběh, který mi ani moc neutkvěl v paměti. A teď jsem našla i knížku a vůbec jsem nevěděla, že ji dávno doma máme. Vlastně jsem ani nevěděla, kdo Fontánu napsal..
...Tak teď to všechno vím a nemyslím, že jsem o něco přišla, když jsem bez téhle knížky tolik let dokázala přežít :-))))
Zfilmováno
Fontána pro Zuzanu (1985)
Kniha Fontána pro Zuzanu v seznamech
v Mé knihovně | 51x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
zfilmováno první láska sourozenci rodinné vztahy pro dívky kamarádi, přátelé sídliště kamarádky pro dospívající mládež (young adult) dívčí rományAutorovy další knížky
1959 | ![]() |
1975 | ![]() |
1969 | ![]() |
1983 | ![]() |
1977 | ![]() |
Knihu jsem četla koncem osmé třídy, ale díky celkem dobrému filmu Dušana Rapose jsem byla zklamaná. Oproti filmovému zpracování kniha neměla potřebný spád. Snad jediné, co mě zaujalo, byly vztahy v rodině Petrovych.