Footballová vražda přehled

Footballová vražda
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329807/mid_footballova-vrazda-coK-329807.jpg 3 1 1

Fotbalový klub Olympique Marseille je nad propastí sestupu z nejvyšší soutěže. Pasivní skóre, nevyplacené gáže hráčům, rozkoly ve vedení klubu. Situaci by mohl zachránit nákup nového hráče - Argentince Scopelliho. Jenomže na jeho přestup chybí peníze a ty lze získat výhrou v ruletě nebo zločinem.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Footballová vražda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Koka
07.04.2019 3 z 5

Kuriozní kniha, když beru v úvahu, s jakou detailní znalostí tehdejší francouzské fotbalové ligy příběh "pracuje". Někdo zde uvádí, že auterem byl Čech píšící pod pseudonymem, přitom v knize je uvedeno, že jí přeložila Hana Franková; z jakého jazyka, to se však neuvádí.
Každopádně mě příběh nesmírně zaujal, neboť se odehrává v prostředí slavného a skutečného fotbalového klubu Olympique Marseille a v ulicích Marseille a Monte Carla. K mému velikému překvapení román (z roku 1939!) obsahuje všechny atributy života fotbalových klubů, jak je známe ze současnosti: boj o záchranu v nejvyšší soutěži, lanaření bafuňářů, špinavá přestupová politika a černé fondy, agenti pracující pro obě strany kontraktu, kvóty omezující počet hráčů angažovaných z ciziny, doping, přestupy latinskoamerických talentů do evropských klubů, atd. Ta fotbalová stránka příběhu byla zajímavá, informačně přínosná a působila nečekaně "moderně".
Horší to bylo s tou zločineckou linkou příběhu a úplně směšně vyznívalo vyšetřování vražd a vyšetřovatelé.
Knížku doporučuji jako ukázku dobového stylu detektivní literatury z 30. let minulého století.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Footballová vražda v seznamech

v Přečtených2x
v Knihotéce1x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

José Du Sec (p)
česká
1939  60%Footballová vražda