Fotograf z Mauthausenu přehled
Salva Rubio
Fotograf Francisco Boix uprchne z frankistického Španělska do Francie, za války je však zajat Němci a skončí v koncentračním táboře Mauthausen. Shodou okolností se stane fotografickým asistentem zvráceného důstojníka SS, který dokumentuje úmrtí vězňů. Francisco si uvědomí, že má v rukou nepopíratelné důkazy hrůzných nacistických zločinů. K jeho cíli přežít se přidá posedlost ukázat toto šokující svědectví celému světu. Podaří se mu nebezpečný plán uskutečnit?... celý text
Literatura světová Komiksy Historie
Vydáno: 2023 , GaramondOriginální název:
The Photographer of Mauthausen, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fotograf z Mauthausenu. Přihlašte se a napište ho.
Velmi silný příběh plný zvěrstev 2. světové války. Občas mi ze čtení bylo až špatně, ale to, jak je příběh barevně zpracován, je úžasné.
Syn mi predcital. Krásné zpracování náročné historie. Vhodné pro děti i dospělé. Nad hlubokou myšlenkou na konci bychom se měli VSICHNI zamyslet,protože se vše může opakovat znovu a já osobně takove věci znovu mezi lidmi nechci.
Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)
07.05.2023
Kniha Fotograf z Mauthausenu v seznamech
Silný příběh. Nové informace, které se z knih, které vypráví příběhy z Osvětimi nedočtete. Doporučuji.