Fotografické přístroje přehled
Zdeněk Tomášek
Příručka poskytuje základní informace o vlastnostech moderních fotografických přístrojů a usnadňuje tak zájemcům výběr nového fotoaparátu. Seznamuje s fotografickými objektivy a ostatními součástmi, s příslušenstvím, doplňky, s přístroji na úzký i svitkový film, na film 135 a formát 24 x 36 mm, se zvláštními fotografickými přístroji a radí při nákupu, zkoušení a ošetřování přístrojů. Větší pozornost přitom věnuje popisu výrobků z SSSR, NDR a ČSSR. V přehledných tabulkách uvádí technické údaje některých přístrojů, seznam výrobců, prodejen, opraven aj. Vloženy čtyři zkušební obrazce pro stanovení rozlišovacích schopnosti objektivů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fotografické přístroje. Přihlašte se a napište ho.
V dnešní době zrovna tuhle knížku těžko hodnotit. Na jednu stranu se příliš zabývá tehdejšími technickými vymoženostmi.
Na druhou obsahuje pořád obecně platné popisy a obrázky, typů fotoaparátů, soustav čoček, závěrek.. jenže tyhel technický drobnosti najde člověk i jinde (např. Nová škola fotografie má taky velký obrázky:)).
Takže jako raritka ok, ale nekupovala bych jí. :)
Kniha Fotografické přístroje v seznamech
1983 | Vyvolávám a zvětšuji sám |
1975 | Fotografické přístroje |
1982 | Fotografické chemikálie |
1977 | Fotografujeme na černobílý film |
1976 | Barevná fotografie pro každého |
Knihu jsem si koupil v době vydání, takže informace o fotoaparátech byly poměrně aktuální. Fotografické přístroje byly a jsou však výrobky, u kterých jde technika velmi rychle kupředu. Dnes v době digitálních fotografie je fotografování jiný level.