Fotografka přehled
Mary Dixie Carter
Delta Dawnová ví o životě newyorské smetánky všechno. Živí se ostatně focením rozmazlených dětiček ze zámožných rodin. Za léta praxe se dávno naučila, jak na snímcích proměnit uplakané tvářičky ve výrazy naprosté blaženosti a jak vytvořit pohádkové scény, po nichž rodiče touží. Když si ji však najmou Straubovi, aby nafotila oslavu jejich jedenáctileté dcery Natalie, přestane Deltě stačit pozorovat jejich svět skrz hledáček fotoaparátu. Začne toužit po stejně elegantním životě, jako mají okouzlující Amelia a pohledný Fritz. Chce obývat jejich impozantní vilu a stát se součástí jejich krásné, kultivované a úspěšné rodiny. A tak si fotografka vymyslí plán. Začne hlídat Natalii, spřátelí se s Amelií a nenechá si utéct jedinou příležitost, aby soucitně vyslechla Fritzovy problémy. Brzy si dopřává koupel v jejich luxusní vaně, upíjí jejich drahé víno a zpovzdálí sleduje překrásný apartmán, který Straubovi pronajímají v zahradě za vilou. Zdá se, že možnost zcela proniknout do jejich skvostného života Deltě o vlásek uniká – dokud si kromě scén na fotografiích nezačne upravovat i realitu okolo sebe samé.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2022 , VendetaOriginální název:
The Photographer, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fotografka. Přihlašte se a napište ho.
Mě se kniha naopak líbila. Je sice předvídatelná ale dějově fajn. Konec mohl být víc rozvinutý.
Taaak teda tohle bylo soustu. Už dlouho jsem nebyla z knihy tak zklamaná. Na to že je to thriller, se v knize víceméně nic nedělo. Čekala jsem akci a pořádné zvraty, přece jen anotace vás na to celkem naláká.
Hlavní postavy mi byli nepříjemný přišlo mi že tam jsou snad všichni nervově nevyrovnaný, před zhroucením a mají o pár koleček míň. Oslovování Delty ze strany Amélie bylo fakt dost divný až úchylný. Jediná postava která se mi tak nějak líbila byla Natálie a bylo mi ji teda dost líto. Hodně mi vadilo že autorka v knize vůbec nezmiňuje Deltinu minulost. Prostě jen víte že je magor ale co ji ke všemu vedlo už vám nikdo neřekne. A něco se stát muselo, protože byla fakt psycho. Takže tápete až do konce a tam dostane pěkně nelogický konec a vlastně se vůbec níž nedozvíte.
Za mě teda kniha nic moc …
Lvi na výsluní a další knižní novinky (22. týden)
29.05.2022
Kniha Fotografka v seznamech
Právě jsem dočetla knihu Fotografka.
Když mám dát ruku na srdce nějako jsem od ní nic extra neočekávala.Ale!Kniha byla skvělá,velmi milo překvapila a netuším či mám Deltu považovat za hrdinku knihy.Byla to více-méně zvláštní postava která mi chvílemi připomínala sociopata, chvílemi nevyspělou osobu,která má evidentně problémy se svým životem.Jakoby by byla její existence jenom jeden velký omyl a život chudé ale úspěšní fotografky rodinných oslav bohatých klientů byl jenom šum na pozadí skutečnosti.
Mezi námi.Nepochopila jsem manželé Straubovy, který Deltu znali všeho všudy pár hodin kdy fotila oslavu narozenin dcery Natálie a už ji nechali v ten samý večer hlídat malou ve svém luxusním domě.
A tým vlastně odstartovali sled událostí které bych určitě neřešila s někým kdo není z rodiny.
Manželé Straubovy mi přišli zvláštní a hodně naivní.Zavřený ve své zlaté kleci jakoby se jich problémy světa nedotýkali.Jeli slepě jenom za svými potřebami mít další dítě.
Určitě si knihu vemte do ruky a nechte se vtáhnout do příběhu kde nic nemá logiku a nebudete mít jasno jak to dopadne.Ale jedno vám slibuju.O postavách budete mít ohledem k jejich osobnostem jasnú představu od začátku do konce.A budete si klepat po čele na jejich rozhodnutím,rozhovory a vztahy v rodině kde je všechno tak zvláštně ,, dokonalé,,.