Hra králem přehled
Michael Dobbs
Francis Urquhart série
< 2. díl
Pokračování bestselleru, podle nějž nejdřív vznikl britský seriál BBC a později americká série televize Netflix. Takový souboj titánů Británie nezažila od sedmnáctého století, kdy vládu nad zemí převzal první parlament a Oliver Cromwell. Francis Urquhart potřebuje, aby mu král Spojeného království šel na ruku, a když mu mladý monarcha, plný cti a ideálů, oponuje, rozhodne se ho ministerský předseda vydírat: pokud se majestát nepodvolí, média zveřejní všechny královské kostlivce ve skříni i jejich špinavé prádlo. Jako bývalý poradce Margaret Thatcherové a dnešní člen sněmovny lordů nabízí baron Dobbs opravdu znalý a zkušený vhled do špinavých praktik politiky – a nejen té britské.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2018 , ArgoOriginální název:
To Play the King, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hra králem. Přihlašte se a napište ho.
Dům z karet, neboli předešlý díl, mne dostal do kolen podstatně více. Byl bohužel podstatně drsnější a ne moc daleko od reálné politiky. Hra s králem byla už trochu "fantasy". Četlo se to ale stejně skvěle.
Nelze jinak než dát plný počet, stejně jako u prvního dílu. Čtivé a napínavé od začátku do konce, nemohu se dočkat pokračování.
Knižní novinky (30. července - 12. srpna)
30.07.2018
Kniha Hra králem v seznamech
2017 | Dům z karet |
2018 | Hra králem |
1995 | Dotyk neviňátek |
2000 | Hra o zeď |
2002 | Město v obležení |
Rychlejší rozjezd než v prvním díle, zajímavý zákulisní boj král/premiér, samotný příběh ale tentokrát něco slabší. Celkově ale velmi dobré a čtivé.