V šachu přehled
Dick Francis (p)
Tor Kelsey pracuje v utajení pro bezpečnostní službu Jockey Clubu a pomáhá policii usvědčit podvodníky a zloděje. Právě teď sleduje největšího gaunera ze všech, Julia Apolla Filmera. Všichni vědí, že si objednal vraždu stájníka, ale zločin se nepodařilo prokázat. Možná proto, že svědkové byli vyděšení k smrti… Tor se vydává na cestu, která má vést k Filmerovu usvědčení. Jejím dějištěm bude Velký transkontinentální dostihový vlak, který napříč Kanadou veze koně, jejich stájníky, diváky, bohaté majitele – a také Filmera a jeho možnou další oběť. Tor, převlečený za číšníka, nesmí Filmera pustit z očí, ale úkol mu komplikuje jedna nepříjemnost za druhou včetně skupiny herců, která přímo ve vlaku inscenuje detektivní příběh pro pobavení cestujících. Je jisté, že dřív nebo později se v uhánějícím vlaku má odehrát vražda – a nebude to jen pouhý herec, kdo bude mít na rukou krev.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2010 , Knižní klubOriginální název:
The Edge, 1988
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V šachu. Přihlašte se a napište ho.
Pro mě moc táhlý děj, dlouho jsem se nemohla začíst a to vzhledem k plno jménům, které se mi pletly. Nevěděla jsem kdo je kdo, po pár stránkách to již bylo lepší. Jako námět to nebylo vůbec špatné, ale asi jsem to četla v nesprávnou dobu, že mě to až tolik neuchvátilo, škoda.
Kniha V šachu v seznamech
1991 | Smrt favorita |
2003 | Chladná zrada |
2008 | Oheň a bič |
1998 | Až za hrob |
2008 | Drahý čas |
Skvělá kniha od Dicka Francise se tentokrát odehrává během cesty dostihovým vlakem přes kanadská závodiště a o napínavé události v ní není nouze.
Líbil se mi sympatický hlavní hrdina, i další postavy jako paní Baudelairová a Nell.
I když známe hlavního padoucha, v tomto případě to nevadí, protože to knize dodává očekávání, co se může přihodit. A hlavní padouch je opravdu vynalézavý.
Určitě doporučuji vydat se na tento knižní výlet!