Frankenstein přehled

Frankenstein
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544293/bmid_frankenstein.jpg 4 1330 1330

Kdo vlastně byl tvůrce monstra, které čtenáře a diváky děsí již přes 200 let? S odpovědí na tuto otázku přichází studio Needles, jehož debutová audiokniha Solaris posbírala hned dvě ceny (cena Vinyla a Audiokniha roku 2014). Dramatizované zpracování nervydrásajícího příběhu Viktora Frankensteina vychází ve vydavatelství Needles Audiobooks v původní nezkrácené podobě. Nahrávka je obohacena o originální zvukové zpracování a hudební doprovod. Právě ten - spolu s podmanivými hlasy interpretů Roberta Mikluše, Petra Pochopa a Jana Zadražila - dodává audioknize mrazivě atmosférickou hloubku a zpřístupňuje ji tak současnému posluchači. Ambiciózní doktor Frankenstein stvoří umělou bytost s nadlidskou silou. Tímto “úspěchem je však zaskočen a svého ohavného díla se zříká. Netvor bezpečně ukryt daleko v horách se učí jazyku, zvyklostem a emocím vlastním lidem. Zpočátku je naivně otevřený a nadšený povahou lidí a jejich schopností lásky. Když se však po několika měsících rozhodne navázat první kontakt s lidským pokolením, jinak zcela dobrosrdečná rodina jej zavrhne stejně, jako to učinil i jeho tvůrce. Netvora začíná sžírat nenávist a vydává se po stezce krvavé pomsty...... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: audiokniha , Needles Audiobooks
Originální název:

Frankenstein, or The Modern Prometheus, 1818


Interpreti: Robert Mikluš , Petr Pochop , Jan Zadražil
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Frankenstein. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (220)

theozijenamarsu
16.07.2024 4 z 5

"Dívám se na ruce, jež spáchaly zločiny, myslím na srdce, které je zosnovalo, a toužím po okamžiku, kdy mi tyto ruce přikryjí oči, kdy už na nic nebudu myslet."

RADIN
30.06.2024 3 z 5

Ten koniec som čakal trošku lepší.


Calinda
23.04.2024 4 z 5

Temný a zároveň velmi dojemný příběh o tom, jak snadno se neuvážené a příliš troufalé rozhodnutí může vymknout kontrole. I když na jeho počátku nebyl zlý úmysl, nakonec zaplatí všichni, i ti zcela nevinní. Knihy s vyprávěcím stylem nevyhledávám, ale tady si stěžovat nemůžu, četlo se to lehce a v podstatě samo. Kdybych se narodila o nějaké to století dřív, pravděpodobně bych se i dost bála, v dnešní době je žánr horor už trochu jinde, ale určitá tíseň a mrazení je z příběhu patrno i dnes.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (31. týden)

01.08.2021


Nové eknihy zdarma (únor)

04.02.2020


Citáty z knihy (3)

I tam, kde lásku a náklonnost neposilují vynikající vlastnosti, udržují si přátelé z dětství nad námi jistou moc, a tu může nějaký pozdější přítel stěží získat.


Jenže život je vytrvalý a nejpevněji lpí u toho, kdo ho nejvíc nenávidí.


Jak skvělý člověk to musel být v dobách, kdy byl šťasten, jestliže je tak ušlechtilý a dobrý v utrpení.


Kniha Frankenstein v seznamech

v Právě čtených39x
v Přečtených1 941x
ve Čtenářské výzvě311x
v Doporučených109x
v Knihotéce637x
v Chystám se číst563x
v Chci si koupit128x
v dalších seznamech42x