Frankie (2024) | Databáze knih

Frankie přehled

Frankie
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528119/bmid_frankie-65c284dd89562.jpg 4 168 168

Humorný príbeh o hľadaní chuti do života. „Ja by som teda zmysel života nechcel. Najprv ho musíš nájsť, potom musíš dávať pozor, aby si ho nestratil. A keď ho stratíš, ako teraz ty, tak furt myslíš len na to, kam sa ti podel. Podľa mňa sú so zmyslom života len problémy.“ Richard Gold sa na tento deň starostlivo pripravil. Dnes si vezme život. Slučka mu už visí okolo krku, no vtom zbadá za oknom vychudnutého túlavého kocúra, ako naňho so záujmom vypliešťa oči. Goldove plány sú zrazu fuč. Kocúr sa k nemu nasťahuje a užíva si všetko, po čom doteraz iba túžil – obrovský televízor, nenormálne pohodlnú posteľ, pravidelnú stravu. Začína sa bizarný vzťah medzi dvoma outsidermi. Skončí sa šťastne? Kocúr Frankie je o tom skalopevne presvedčený. Muž, ktorý chce zomrieť. Kocúr, ktorý hľadá domov. Príbeh o nezvyčajnom priateľstve a hľadaní cesty naspäť do života – dojímavý a plný láskavého humoru.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Ikar (SK)

Frankie, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Frankie. Přihlašte se a napište ho.

Krchnaida
29.01.2025 1 z 5

Asi nejsem cílová skupina. Jdu proti proudu - nic mi to nedalo, jen "fajfku" do čtenářské výzvy.

lucakuca
21.01.2025 4 z 5

Frankie je fakt bedna!
Malej škaredej, ale fakt mu to pálí a dokáže lidské návyky rozsekat takřka terapeuticky.
"Lidi se taky pořád zajímají o to, kolik je komu let. A pořád o tom mluví. Přitom je přece úplně jedno, jak je kdo starý. Hlavně, že je."
A něco drsnějšího z Frankieho života lidí, kdy ho napadlo, že by mohl začít sbírat složitá lidská slova a trochu je vysvětlovat ostatním zvířatům. Např.:
Kdo je rasista -Tlustá žlutá paní, podobná žluťáskovi, pracuje v zooshopu. Tvrdí, že psi ano, kočky ne.
Náckovská svině - Není to svině, ale tlustá žlutá paní, podobná žluťáskovi, pracuje v zooshopu. Tvrdí, že psi ano, kočky ne.

mnohoknih
07.01.2025 4 z 5

Když máš potřebu světu něco sdělit a víš, že jako obyčejného člověka tě nikdo poslouchat nebude, vlož slova do tlamy mluvícímu zvířeti a je to. A protože všichni víme, že kočky mají svou hlavu, vypadá to, že o těch slovech Frankie dost přemýšlel. Vše, co se píše v anotaci, v knížečce najdeme. A k tomu navrch ještě spousty naděje. Frankie je sympaťák a ví přesně, co chce. Plné bříško, dobré spaní a ruce, co drbou. Už, už to vypadá, že vše našel, ale zdání klame. Vyhlídku na dobré bydlení mu hatí pěkný provázek...Příběh se dotkne spousty závažných témat, ale jen tak lehce. Spíše jsem se bavila zvířecím rozumováním než že bych se zamýšlela nad životem.

Poslední gambit, Kéž bys tu byl a další knižní novinky (46. týden)

12.11.2023

Myslím, že všechno fuk neni ani hovniválovi, který si celý den válí kuličku z hnoje. Aspoi ten kus hovna ho zajímá.

Jsem kocour a mám docela citlivý nos. Gold páchnul kysele a tak trochu zvláštně. Podobně smrdi ježkovi huby.

Když totiž ležíte v posteli, nemáte chuť nikam vylézat. Jako kdyby vás v ní držela přitažlivá supersilná síla. Nemůžete proti ní nic dělat. protože je supersilná

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Frankie v seznamech

v Mé knihovně89x