Frantík letí do světa přehled
Leopold Němeček
Dobrodružná kniha pro kluky každého věku.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Frantík letí do světa. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Frantík letí do světa v seznamech
1946 | Frantík letí do světa |
1944 | Kluci z Arnoldské ulice: román o udatných chlapcích |
1946 | Co hlavní stan nehlásil |
Děj knihy tak trošku lehce navazuje na první knihu autora Kluci z Arnoldské ulice. Setkáme se v něm s mnoha hrdiny, již známými z první knihy pana Leopolda Němečka, např. s vůdcem kluků Tomášem, odvážným Vendou, jeho milou babičkou a dalšími chlapci slavného klubu. Hlavním hrdinou je ovšem hoch František a jeho rodina, rodiče, bratři a sestry. Děj románu by se dal stručně shrnout slovy: "jak chudý chlapec Frantík ke štěstí přišel," což by bylo tak trochu klišé. Jenomže pan spisovatel Leopold Němeček je Vypravěč s velkým V. (Jak už dokázal ve své první knize.) A proto jsme při samotném čtení knihy doslova vtaženi do pohnutých osudů rodiny kluka Františka a neodtrhneme se od ní od první až do poslední stránky textu. Inu, kdo umí ten umí. Proto doporučuji všem, kdo se zajímají o život dětí a rodin na přelomu 19. a 20. století, dále všem, kdo se zajímá o historii města Brna a také všem dobrým kamarádům. Howgh.