František z kompostu přehled

František z kompostu
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469512/bmid_frantisek-z-kompostu-Awb-469512.jpg 5 42 42

Na konci zahrady je kompost, kde pod skořápkami od vajíček a slupkami z jablek má v nové voňavé zemi svůj domov maličký tvor. Jmenuje se František. Půvabně ilustrovaná kniha o potřebě sdílení pocitu, že každý máme na této zemi svoje místo. I když se občas cítíme bezvýznamně, jako nějaká malá, zdánlivě nepotřebná žížala. Pro čtenáře od 4 let od autorky knihy Včelař Josífek.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize František z kompostu. Přihlašte se a napište ho.

Luciluc
22.10.2024 4 z 5

Knížka čtená dceři. Viděla jsem na ni tip na internetu a tak jsme ji vypůjčili z knihovny. Za mě celkem povedené dílo, které pomocí jednoduchého příběhu vysvětluje význam žížal v přírodě a seznamuje čtenáře s tím co je to kompost. Nechybí zde ani myšlenka, že každý je v něčem dobrý. Kniha je bohatě a hezky ilustrovaná, dcerku bavilo říkat, co na jednotlivých obrázcích vidí. Na konci knihy jsou odpovědi na čtyři otázky (proč je žížala užitečná, co je to kompost, co patří a nepatří do kompostu a jaké existují druhy kompostérů). Za mě jednoduché a milé čtení, které i poučí, ideální na seznámení malých dětí s touto tématikou.

potesenicist
29.10.2023 5 z 5

Úžasný příběh, víc takových knih. Dcery knihu milují.

eliska2106
15.08.2023 5 z 5

Moc hezký úvaha pro děti nad tím, abychom vnímali a dělali, v čem jsme dobří. Četli jsme s dcerou několikrát. Líbilo se nám poselství příběhu i ilustrace.

Knižní novinky (16. týden)

18.04.2021

Ocenění knihy (1)

2022 - Zlatá stuha (Výtvarná část: Beletrie pro děti)

Kniha František z kompostu v seznamech