Franz Kafka - Člověk své a naší doby přehled
Radek Malý
Výpravná kniha o nejslavnějším pražském rodákovi Franzi Kafkovi přibližuje jeho život a dílo všem, kdo chtějí podrobněji poznat jeho svět. Ožívá v ní svět pražské německy psané literatury, svět jeho zájmů, rodiny a přátel a také svět prazvláštních příběhů, nad kterými si dodnes lámou hlavu čtenáři i odborníci na slovo vzatí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Franz Kafka - Člověk své a naší doby. Přihlašte se a napište ho.
Skvěle udělaná kniha. Ti, kdo hledají odbornou studii budou samozřejmě zklamáni, ale ti, kdo se chtějí rychle něco dozvědět, budou určitě spokojeni. Krátké kapitoly nahlížejí na život a dobu FK z mnoha úhlů, bez patosu a přehnané úcty, přesto velice citlivě, boří některé zažité představy, takže výsledný obraz je velice plastický. Vše je prokládáno stručnými obsahy stěžejních děl a citáty současníků.
Nelze opomenout ani grafickou stránku. Ilustrace ctí ducha Kafkových textů, takže působí ponuře a naléhavě.
Úchvatná kniha! Mnoho podobných publikaci, které se snaží přitažlivou formou představit slavné osobnosti se zaměřují pouze na vzhled a text je odbytý. Zde ale text Radka Malého čtenáře přehledně, zajímavě a neuvěřitelně čtivě provádí osobností, dobou, legendou i dílem Franze Kafky. To vše je doprovázeno nádhernými grafikami a ilustracemi Renáty Fučíkové.
Vychází výpravná kniha o Franzi Kafkovi
2018 | Poštou havraní |
2014 | Moře slané vody |
2017 | Franz Kafka - Člověk své a naší doby |
2006 | František z kaštanu, Anežka ze slunečnic |
O Kafkovi, jeho životě, díle a recepci, sice stručně, avšak citlivě a nadmíru poutavě. To vše navíc v doprovodu naprosto fantastických ilustrací. Okamžitě jsem dostal chuť se do jeho povídek a románů znovu pustit.