Freakonomics : skrytá stránka všetkého přehled
Steven David Levitt , Stephen J. Dubner
Freakopedia série
1. díl >
Je nebezpečnejšia streľná zbraň alebo záhradný bazén? Aký vplyv majú rodičia na to, čo sa z nás stane? Prečo drogoví díleri zostávajú tak dlho žiť u svojich matiek? Čo majú spoločné učitelia so zápasníkmi sumo? Prečo tak prudko klesol počet členov Ku Klux Klanu a aký dopad na životnú kariéru vášho dieťaťa má meno, ktoré mu dáte? To sú len niektoré otázky, ktoré si kladú autori Freakonomics, aby prišli s nečakanými odpoveďami vyvracajúcimi konvenčné predstavy.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Ekonomie a obchod
Vydáno: 2011 , InaqueOriginální název:
Freakonomics, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Freakonomics : skrytá stránka všetkého. Přihlašte se a napište ho.
Pro mě zajímavé informace, z kterých lze získat představu, jak kreativně se dá ekonomie aplikovat. Je poznat, že je to kniha amerických autorů, čtivé, občas překvapivé.
Hodně rozvláčné myšlenky, které jsou obecně známé, budí na mě dojem, že vytáhla info z ostatních knih, nebo to může být i opačně, těžko říct.
Kniha Freakonomics : skrytá stránka všetkého v seznamech
Neotřelé pohledy na různé problematiky, z mého pohledu se často jednalo o přílišné rozebírání nějakých detailů na úkor těch zajímavých faktů, které by se do celé knihy teoreticky vešly. Kniha je jinak celkem fajn, čte se taky fajn. Více než 3 hvězdy však dát nemohu.