Freddie Mercury - The King of Queen přehled
Laura Jackson
Fascinující životopis, který byl při svém prvním vydání ve Spojených státech kladně přijat nejen fanoušky, ale i zbývajícími členy kapely Queen. Známá hudební publicistka se v knize zabývá nejen okázalým veřejným vystupováním tohoto charismatického zpěváka a frontmana jedné z nejslavnějších skupin všech dob, ale také méně známými stránkami jeho osobnosti – zábavností, vstřícností, loajalitou či štědrostí na straně jedné, a opakujícími se excesy vyplývajícími z nadměrného užívání kokainu na straně druhé. Kniha obsahuje také dosud nezveřejněné intimní vzpomínky těch, kteří zpěváka dobře znali – Tima Rice, Richarda Bransona nebo Cliffa Richarda.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2013 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Freddie Mercury, The Biography, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Freddie Mercury - The King of Queen. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavě (a narozdíl od filmu Bohemian Rhapsody) i pravdivě zachycený příběh britské kapely Queen a především Freddie Mercuryho.
Nezapomenutelného frontmana, zpěváka, skladatele a showmana, který dokázal strhnout davy a zanechat na hudebním nebi výraznou stopu své rychle letící komety. Tento puntičkářský profesionál, pro kterého dokonalost nebyla pouhým slovem a kterého bychom jistě neoznačili výrazem „běžný“, prožil nakonec zcela banální „rockový“ život: alkohol, drogy, sex, promiskuita, opulentní večírky plné výstředního luxusu a prázdnota.
Jeho smrt z něj paradoxně udělala nesmrtelnou legendu a zároveň konečně obrátila světové oči k problematice AIDS. Jeho hlas je tak navždy spojen nejen s výbornou hudbou, ale i s touto novodobou zdravotní hrozbou.
Freddie si uměl užívat života. Byl to král nejen hudby, ale i sexu a chvilkových avantýr. Za svůj krátký život jich měl stovky - všichni ho chtěli a všichni ho milovali. Nejvíc jsem se pobavila právě nad líčením některých jeho sexuálních zážitků. Ale když jste Rockový král, můžete dělat cokoliv. AMEN.
Kniha Freddie Mercury - The King of Queen v seznamech
hudba Freddie Mercury, 1946-1991 Queen (hudební skupina)
Skrýt reklamy
Velmi dobře zachycený příběh Freddiho od začátku jeho kariéry až po jeho smutný konec. Mě se toto zpracování moc líbilo a za mě určitě doporučuji.