Potopa přehled

Potopa
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388021/bmid_potopa-vSa-388021.jpg 4 197 197

V křesle před krbem ve vlastním domě je nalezen postarší muž. V prsou mu zeje díra po kulce, na malíčku má z neznámého důvodu navlečený snubní prsten své dcery. V jiné části města se majitel pohřebního ústavu pokouší najít svého bratra, který nikomu jinému kromě něj očividně nechybí a který namísto plánovaného přesídlení do Austrálie možná zmizel navždy. Ve stejnou dobu se zoufalá žena usilovně snaží neztratit kontrolu nad vlastním životem, zatímco se z jejího muže stává čím dál nebezpečnější člověk. Času už moc nezbývá a ochránit sebe a své děti pro ni začíná být nadlidský úkol. Když Fredrika Bergmanová a Alex Recht mezi těmito na první pohled odlišnými případy odhalí spojitost, ocitají se v kruhu stop úzce souvisejících s hříchy z minulosti. Alexovi chodí anonymní dopisy od člověka, který by rád ve všem zjednal pořádek. Kdo za dopisy stojí a proč je pachatel očividně vždy o krok napřed? Potopa, šestá kniha z krimi série o Fredrice Bergmanové a Alexi Rechtovi, přináší napínavý příběh, v němž to, co bylo dosud skryto, znovu vyplouvá na povrch.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

Syndafloder , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Potopa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (62)

Ctv
13.06.2024 3 z 5

Váhala jsem mezi 2 a 3 hvězdami, ale nakonec jsem vzhledem k úctě k autorce dala 3. Její předchozí díly z této série se mi líbily, ale tento hodnotím jako nejslabší.
Mám ráda, když mě autor detektivky drží v napětí a nechá mě v mém uvažování jít slepými cestami. Ale tady už toho bylo příliš. Celý příběh tak překombinovaný, že nadšení z napětí u mě často vystřídalo naštvání z toho, že je to tak nesmyslně zamotané.
Kromě zbytečné komplikovanosti a překombinovanosti různých zápletek (a možná ještě víc než to) mi hodně vadily nelogičnosti v ději. Za prvé v chování hlavních hrdinů (na jednu stranu tak precizní a zodpovědná Fredrika tají důležité důkazy), za druhé v přehlížení důležitých stop (chvílemi jsem měla dojem, že Alex i Fredrika trpí nějakou mozkovou mlhou a nepokládají si zcela logické otázky a ignorují zcela zjevné stopy) a za třetí v nesmyslnosti a zbytečnosti některých dějových linek (celá ta záležitost se Spencerem).
A nakonec zjištění kdo je vrah - to byl za mě největší dějový přešlap.
Na chvíli si musím dát od Kristiny Ohlsson oddech.

janastok
03.11.2023 5 z 5

Skvělý poslední (???) díl skvělé série.


borupet
30.08.2023 5 z 5

Neuvěřitelně propracovaný nejen tento šestý díl série, ale všechny díly s Fredrikou a Alexem. V tomto posledním se autorce podařilo propojit několik zápletek z předchozích dílů dohromady. Tuto sérii se opravdu vyplatí číst od začátku, soukromému životu vyšetřovatelů je zde věnována velká pozornost. Autorka avízovala konec, ale třeba se ještě dočkáme pokračování. Za mě jedna z nejlepších detektivních sérií co jsem kdy četla.

všechny komentáře

Související novinky (1)

10 nejprodávanějších eknih (září)

03.10.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Potopa v seznamech

v Přečtených260x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených9x
v Knihotéce145x
v Chystám se číst99x
v Chci si koupit26x