Frida Kahlo a barvy života přehled

Frida Kahlo a barvy života
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489613/bmid_frida-kahlo-a-barvy-zivota-4kw-489613.jpg 4 160 160

Mexiko, rok 1925. Sedmnáctiletá Frida Kahlo se chce stát lékařkou. Strašlivá autobusová nehoda však její plány zhatí. Pak potká Diega Riveru, proslulého malíře a lamače ženských srdcí, a po uši se do něho zamiluje. Když ji Diego požádá o ruku, okamžitě souhlasí. Jenže on jí nedokáže být věrný, a navíc se zdá, že její touha po dítěti zůstane nenaplněná. Navzdory překážkám se Frida nevzdává svého ideálu bezbřehé lásky a života podle svých představ. Objeví malování a svými obrazy vypráví o svých snech. Přímočarostí, pestrým oblečením a mayskými šperky a samozřejmě originální tvorbou se stane jednou z nejproslulejších malířek naší doby.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)

Frida Kahlo und die Farben des Lebens, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Frida Kahlo a barvy života. Přihlašte se a napište ho.

Mi-šu-le
22.11.2024 5 z 5

Moje první větší seznámení s nadanou malířkou Fridou Kahlo. Román je velmi čtivý, a vtáhne čtenáře do děje. Příběh Fridy je dojemný, silný a velmi osobitý, stejně jako malířka sama.

patch
11.11.2024 4 z 5

Mnoho nového o Fridě. Mnoho také o obrazech, až by se člověku chtělo vidt nějakou její výstavu.

emilieselden
01.11.2024 3 z 5

Krásný, silný a velmi čtivý příběh. Lákají mě i další z řady biografií slavných žen. 3,5*

S ohněm v krvi, Spletité lži a další knižní novinky (31. týden)

30.07.2023

Příběh Louise Weberové, múzy Toulouse Lautreca

24.01.2023

Knižní novinky (10. týden)

06.03.2022

Kniha Frida Kahlo a barvy života v seznamech