Ztracené úterý přehled

Ztracené úterý
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240805/mid_ztracene-utery-240805.jpg 4 60 60

Frieda Kleinová série

< 2. díl

U psychicky vyšinuté ženy je nalezeno tělo v rozkladu a policie znovu poprosí o pomoc psychoterapeutku Friedu Kleinovou. Chce po ní, aby z ženy dostala totožnost mrtvého. Frieda nakonec přichází se jménem podvodníka velkého formátu, jehož oběti se ukazují být stejně početné jako možné motivy vraždy. Jak se policie blíží k odhalení vraha, Frieda má zjistit, kdo mluví pravdu a kdo lže. Někdo je však odhodlaný ji umlčet… a nezastaví se před ničím.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Tuesday´s Gone , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracené úterý. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Johny_H.
15.09.2021 2 z 5

No thriller to není ani náhodou. Je to taková divná detektivka. U těchto počinů je vždy důležité najít zlatou střední cestu mezi soukromím životem a případem. To se zde nepovedlo soukromý život je rozepsán tak, že pomalu víte kdo jde kdy na záchod, ale vraždě se budeme věnovat jen okrajově. Podílet se na vyšetřování budou 2 neschopní policajti 1 neschopný šéf 1 neschopný psycholog a 1 třeba astrolog (tak neschopný člověk nemůže být patolog ani omylem) Mezi těmito slepci je i jednooký král a tím jednookým králem je psychoterapeutka, která do všeho kecá všichni na ní křičí a nějak to nakonec vyřeší. Horší než předchozí díl a ten je opravdu špatný.

soukroma
12.06.2021 5 z 5

Výborné: báječně jsem si tohle čtení užila. Sice pomalé a hodně podrobné, ale stále napínavé s postupně skládanou mozaikou, kdy se čtenář jen tetelí na další dílek, jak se odhalí a jak pak pěkně zapadá... (přesněji vše rozbourá a po přerovnání konečně zapadne). Psychologie v hlavní roli, v tom nejlepším slova smyslu. Jak nemám psychoterapeuty v lásce (a to ani žádného osobně neznám), Friedu jsem si oblíbila pro její myšlenkové pochody a snahu neubližovat (ovšem ne stoprocentní, její tvrdohlavot a pomalost některým zrovna neprospěla). Krátký superakční konec odkazující na další díly série už autorům odpustím a s chutí dávám 100%.

"Jste přece psychoterapeutka. Vy přece věříte, že svěřit se s problémem znamená ho zpoloviny vyřešit, ne?"
"Možná. Ale možná, že když se s nějakým problémem svěříte jen jednomu člověku, dáváte mu tím nad sebou moc."

"Temže nikdy netekla jako řeka. Spíš se valila jako nějaký obrovský příliv a v něm byly různé víry a protiproudy." (dávám autorům velkou hvězdičku za skvělého průvodce očividným i tajemným Londýnem)


Dela111
20.12.2020 5 z 5

Ani druhý díl této série se nedá zařadit mezi akční thrillery. Zato ale jde o výborně promyšlený příběh, děj je logický, postupuje vpřed vyrovnaným tempem a v závěru nechybí napětí.
Vzhledem k hlavní postavě série je vývoj příběhu i dopadení pachatele podáno z jejího pohledu a psychologie tu má zásadní význam. Je to pomalé skládání dílků mozaiky, rozluštění záhady spočívá hlavně v poznání povah zúčastněných a jejich zvyků. Frieda může působit trochu studeně, ale mně se líbí, baví mě sledovat její uvažování a závidím jí její noční procházky městem (taky bych se procházela nemít zdravý pud sebezáchovy ;-)).
90%

Další ohlášený díl má skutečně přiléhavý název "Čekání na středu". Možná budeme čekat věčně... Je to už příliš dlouhá doba od vydání druhého dílu (a mezi 1. a 2. dílem byl jen jeden rok), takže pochybuji, že zbytek ještě vyjde. Je to škoda, série začala dobře a zůstala tu nedořešená jedna poutavá dějová linka s mazaným psychopatem, která se táhne už od prvního dílu. Myslím, že jeho psychologický souboj s Friedou mohl být hodně zajímavý.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Připravované knižní novinky (2. - 8. 3.)

02.03.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracené úterý v seznamech

v Přečtených84x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených2x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit4x