Futurama: Dobrodružství přehled
Matt Groening , Eric Rogers
Futurama (komiks) série
0. díl
Pět hlavních komiksových epizod vypráví o drastické vědomostní soutěži, krvelačném Santa Clausovi, cestování časem, superhrdinském snu či nečekané záměně těl hlavních postav. A aby toho nebylo málo, čekají zde na vás ještě dvě jednohubky v podobě pomsty slizu a neprobádaného kontinua. Pokud jste již netrpělivě očekávali další eskapády nejoblíbenější doručovací společnosti, máme pro vás DOBRÉ ZPRÁVY VESPOLEK! Všichni jsou tu, tentokrát dokonce v pěti epizodách, které nenechají váš mozek ani bránice zahálet. Jste fanoušky slavné trilogie X-MEN? Pak se jistě rádi seznámíte s Benderinem a Profesorem F. Myslíte si, že Vánoce jsou svátky klidu a pohody? Chyba! Na Nový New York se chystá Robosanta Claus spolčený s Roboďáblem, kterým (jak jinak) pomáhá náš milý a touhou po alkoholu posedlý Bender. Zdá se vám Silvestr nudný? Pořiďte si profesorův Cokdybytor a mrkněte, jak se stal Zoidberg prezidentem Zeměkoule. Umíte se představit na místě Vladimíra Čecha v kdysi velmi oblíbené soutěži „Kdo chce být milionářem“ krvelačného Morba? Ne? Pak si rozhodně musíte pořídit v pořadí již třetí díl komiksu Matta Groeninga, ještě vtipnější, bláznivější a inteligentnější než ty předcházející, třebaže se to už zdálo nemožné.... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2010 , JotaOriginální název:
Futurama: Adventures, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Futurama: Dobrodružství. Přihlašte se a napište ho.
„Při tvorbě
tohoto komiksu
nebyla zraněna
žádná kreslená postava“
(#7 - Ďábelsky Silvestrovská noc)
Něco právě spadlo z nebe. Jdem se podívat. (Pomsta slizu)
Naprosto bezkonkurenčně je zde nejlepší příběh #3 - Ďábelsky Silvestrovská noc. Benderminátor je prostě boží. Příběh plný překvapení, návratů a cestování časem. Jako milovník Terminátora jsem hluboce a dlouze zatleskal a dal si čouda a pivo. Krásně zpracovaný příběh vás ďábelsky zamrazí a zároveň i Silvestrovsky rozesměje. Na tento příběh #7 navazuje neautorizovaná, nečasovaná, povídka „Neprobádané kontinuum“ u které se také zasmějete. Obě povídky jsou o cestování časem.
Citát: Jako vždy, má Fry srdce na správném místě, ale jeho mozek je někde jinde. (#5 - . . . kdo k smrti touží stát se miliardářem?)
Trochu netradičně jsem začal jednou povídkou, která je v tomto svazku dle mého tou nejlepší. Tak že teď trochu zpět v čase. Svazek obsahuje sedm příběhů. Pět očíslovaných #5 až #9 a dva neautorizované, respektive, neočíslované. A na konci svazku je „Křížovka, která mi sežrala mozek!“ Zkuste jí vyluštit, ale nebuďte bezpáteřní a místo tužky použijte propisku. Je to vlastně osmisměrka. A pokud si nechcete zohyzdit tento úžasný komiks, tak si stránku okopírujte!
Citát: Bender: Přísahám, že vám letos koupím dárky a ani je neukradnu. (#6 - Vánoce jsou svátky děsu )
Mezi samostatnými sešity je i pár maličkostí navíc. Mimo těch, již avizovaných minipříběhů zde najdete Cubertův průvodce po Sci-fi! Který třeba obsahuje návod jak si naplánovat víkendový sjezd a nebo návod ke sci-fi ženě. A ta sýrová omáčka, kterou je jeden příběh politý, je ve skutečnosti autorova kresba. Cubertův návod najdete mezi sešity #5 a #6. Mezi příběhy #8 a #9 najdete podrobný plánek budoucího kompletního domu Planet Express, tak jak si ho plánuje profesor Farnsworth. Opravdu perfektní architektura a účelnost. Hlavně místnost č.29 mě dostala.
Citát: Blbý telekinetický schopnosti! Nedokážou ani odkódovat porno kanál! (#8 – Planet X-Press Men)
Tohle bylo o mnoho lepší, zábavnější a záživnější než předcházející Futurama - o – Rama. Je tu o pár příběhů víc, více ponaučení, více návodů a ta křížovka. I příběhy samotné jsem si víc užíval. A jako bonus je tu na posledním lesklém listě krásná kresba na kterou můžete jen slintat sliz. Je na ní totiž Leela s novým účesem, novou barvou vlasů a ofinou na druhé straně. Tak že rozhodně za plný počet.
Citát: Jmenuji se Philip J. Fry. Ale z nějakého důvodu mi všichni říkají Fry. (#9 – Pátek, Freyův svátek)
Komentáře ke všem povídkám najdete tradičně na svém místě nebo zde:
Pravidelne si s detmi pujcujeme v knihovne komiksy venovane rodine Simpsonu. Proto bylo prijemne prekvapeni narazit vyjimecne na komiksovou sbirku od stejneho autora venovanou pribehum Futuramy. Pribehy jsou ponekud dospelejsi a ne uplne vhodne pro male deti, podobne jako to je u televizniho serialu. Ale to neznamena, ze bychom si to nechali ujit :-) Vyborne vymyslene, kvalitne provedene a vtipne pribehy proste nikdy nezklamou. Davam proto vysoke hodnoceni.
„Jako vždy, má Fry srdce na správném místě, ale jeho mozek je někde jinde. (#5 - . . . kdo k smrti touží stát se miliardářem?)“
„Byl jsem tak hodnej, jak jen zlej bejt dovoluje. (#6 - Vánoce jsou svátky děsu )“
„Říkaj to v televizi, tak to musí bejt pravda. (#6 - Vánoce jsou svátky děsu )“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Futurama: Dobrodružství v seznamech
v Mé knihovně | 31x |
Část díla
Ďábelsky silvestrovská noc
Kdo k smrti touží stát se miliardářem?
Neprobádané kontinuum
2002
Pátek, Frayův svátek
Planeta X-PRESS MEN
Pro ty, kdo znají seriál a mají chuť si tuto neopakovatelnou směsici zábavy, ironie, nadsázky a invence užít v podobě komixu.
Pro neznalé to může být náročné na strávení.