Fysika jako dobrodružství poznání přehled
Albert Einstein , Leopold Infeld
Populárně vědecký výklad seznamuje čtenáře s novými myšlenkami teoretické fyziky. Líčí vývoj a pád mechanického názoru, vysvětluje teorii pohybu, šíření světla, relativy, vlnové i kvantové mechaniky. (2. vydání, v Orbisu 1. vydání. Doslov Vladimír Ruml.)
Literatura naučná Věda Přírodní vědy
Vydáno: 1958 , OrbisOriginální název:
Physik als Abenteuer der Erkenntnis, 1938
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fysika jako dobrodružství poznání. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je samozřejmě již "starší" svým slohem i obsahem ... nicméně jde o jedinečnou příležitost pochopit uvažování a myšlení génia fyziky (Einsteina). :)
Ilustrace velmi chudé :(
Překvapivě - ne se vším lze dnešní perspektivou souhlasit. Přesto - stojí za přečtení!
Kniha Fysika jako dobrodružství poznání v seznamech
Pro mne nejlepší popularizační kniha o vědě s jakou jsem se setkala.
Všechny mé představy o fyzice odvisí již od dvanácti let z této knihy. Po jejím přečtení jsem prvně měla pocit, že rozumím zákonům pohybu, gravitace, elektromagnetismu. Třebaže název zní tak nijace je velice výstižný - od zákonu setrvačnosti až po relativitu, od Galilea a Newtona vyvracejících Aristotela, po Einsteina (vyvracejícího zase je:)) - Opravdu, tato kniha vás provede dobrodružstvím poznání.