Gantz 5 přehled
Hiroja Oku
Co jen to Kei Kurono komu udělal, že se mu pořád dějí takové věci? Nemá ochrannou kombinézu, dva gangsteři hrozí, že mu ustřelí hlavu, a ke všemu se ocitl v pasti v barabizně plné příšer, které ho s radostí pošlou na onen svět. Dokáže uniknout i tentokrát? A kolik lidí z Gantzovy party mezitím zamordují Tanakova ptáčata?
Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: 2014 , CrewOriginální název:
ガンツ 5 (Gancu 5), 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gantz 5. Přihlašte se a napište ho.
Na první pohled čtyři hvězdy jako u čtvrtého dílu, ale oficiálně o půl bodu méně - 3,5*. Naše banda se postarala o dalšího emzáka a vrací se ke svým životům. Ne všichni jsou ale spokojeni. Pořád je zde obrovská spousta neznámých a já už bych byl rád za nějaké odpovědi. Ale nová banda vypadá zajímavě, uvidíme, co z nich vyleze.
U pátého svazku série Gantz jsme měl pocit, jakoby byl celý boj trochu natahovaný. Akce však Okuovi pořád jde a myslím, že kresba zde funguje na jedničku. Nový hlavní záporák není však tak zajímavý jako Cibulka a příběh díky tomu trochu dře. Moc se mi však líbila část příběhu kdy se odhalí sexualita jedná postavy, tato scéna dokonale ukazuje jak jsou Japonci xenofobní a rasističtí, což je v série vcelku často vidět. Obálka je vcelku dobrá.
Tento svazek spíše průměrný, zachránila ho však již zmíněná dokonalá scéna, mé hodnocení je tedy 7/10.
Kniha Gantz 5 v seznamech
Velké ptačí finále a další dílky do skládačky postav. Tecuovo hraní si s ohněm, v druhé polovině svazku pak po třetím i pátý díl krásně zalidňuje, zahušťuje postavami a dalšími motivy. Vyprávění kresbou, rozmístěním polí funguje čím dál lépe a i citoslovců, jelikož se tolik nebojuje, se neobjevuje prehršel.