Gara Jaka - příběh geparda přehled
Desmond Varaday
Vyprávění o samičce geparda, kterou vychoval autor knihy - správce rezervace. O potížích s ochočením kočkovité šelmy, o její výchově a vývoji. Příběh Gary Jaky provází příběhy dalších divokých obyvatel buše - lvů, slonů. krokodýlů ap. 11-040-69
Literatura faktu Příroda, zvířata Příběhy
Vydáno: 1969 , OrbisOriginální název:
Gara Yaka. The Story of a Cheetah, 1968
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gara Jaka - příběh geparda. Přihlašte se a napište ho.
Poutavé čtení o životě v africké buši a o poutě divokého zvířete s člověkem. Bylo také zajímavé číst o tom, jak se v buši přichází na stopě pytlákům. Osobně mi ale nějaké příhody přišly trochu přitažené za vlasy a nějaké chování autora mi připadalo pokrytecké (např. odsuzuje pytláky za to, že zabijí březí samici antilopy, ale pak sám zastřelí samici lva, která má dvě mláďata...)
Gara Jaku jsem měla uloženou v hlavě jako vzpomínku na dětství, kdy mi ji četla babička. Teď jsem ji objevila v knihovně v domě, který jsme koupili, a kde zůstala po předchozích majitelích. Zbavila jsem ji zatuchlosti a vrátila se do příběhu, který mi učaroval už před nějakými 25 lety.
Kniha Gara Jaka - příběh geparda v seznamech
Oblíbená knížka mého dětství o divokých zvířatech. Samozřejmě po knize Lvice Elsa. Mohu jedině doporučit.