Garpíškoviny přehled

Garpíškoviny
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273206/bmid_garpiskoviny-vxb-273206.jpg 4 45 45

Orginální pohádky oblíbené české spisovatelky pobaví nejen děti, ale i jejich (pra)rodiče. Veselé pohádky o hodném, dobromyslném, lidi i zvířata milujícím retrívrovi Garpovi, který je víc člověk než pes. Garp se z malého bytu z města přestěhuje s rodinou do domu na venkově. Poznává zcela nový život. Parky a restaurace vyměnil za louku a les. Paradoxně se musí hodně učit mít rád nové prostředí. Zjišťuje, že přestěhovat se neznamená ztratit přátele. Že pes může milovat kočky. Že mimino není konkurence. A že lidi jsou stejně fajn jako psi. Svojí laskavou povahou dokáže zkrotit nejen velkého nepřítele v podobě myši, ale i uzdravit zraněné koťátko a hlavně – překonat svůj vlastní strach. Dospět. Ráno jsme se dlouho váleli v posteli a najednou Bibi škemrá. „Maminko, maminečko, já bych si moc přála koťátko. Víš, ty dvě, které přišly, jsem nezažila vyrůstat,“ žadonila. A když jsem viděl Střední, jak na ni kouká, jak se usmívá, nic neříká, došlo mi, že nejenže už jsem pro celou ves kočkomil, ze mne se postupem času stane kočičí chůva!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Garpíškoviny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Štěpinambura
26.08.2022 5 z 5

Nádherná kniha! Úplně nejúžasnější den, prostě naprosto nejlepší - jak vidíte, nemůžu si ji vynachválit!

gretl74
31.03.2022 3 z 5

Přečteno s devítiletou dcerkou. Takové nijaké, málo děje, hodně zmatených krátkých vět, některé informace pro děti hůř uchopitelné. Jako nejlepší se nám nakonec jevily ilustrace s vtipnými popisky. Kniha nás moc neoslovila, vracet se k ní asi nebudeme.
3* s odřenýma ušima


PéťaH.
09.03.2020 4 z 5

Knížku jsme zakoupili a četli s dcerou na doporučení kamarádek. Pěkná, čtivá. příběhy o zvířatech asi vždy zaujmou. Navíc je hezky ilustrovaná. Dceři je pět a ne vše chápala, ale poslouchala a těšila se na pokračování. Jistě se po čase ke knížce opět vrátíme, stejně jako se vracíme k Barykovi, Modroočckovi a Uprchlíku na ptačím stromě.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Garpíškoviny v seznamech

v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených5x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

pohádky pro děti

Autorovy další knížky

Barbara Nesvadbová
česká, 1975
2016  55%Laskonky
2007  49%Bestiář
2022  81%Povídky, které pomáhají
2008  49%Pohádkář
2007  41%Řízkaři