Gaštanko přehled
Søren Sveistrup
Znetvorené telo a figúrka z gaštanov. Čo majú spoločné? Na predmestí Kodane nájdu zavraždenú ženu. Na mieste činu polícia objaví panáčika z gaštanov, na ktorom je odtlačok prsta patriaci zmiznutej dievčine, ktorej prípad bol dávno uzavretý. Krátko nato sa stane ďalšia vražda. Ďalšie znetvorené telo, ďalšia gaštanová figúrka. Vyšetrovatelia bojujú s časom, nepoznajú však motív a páchateľ sa s nimi neľútostne zahráva. Dokážu ho zastaviť, skôr než sa objaví ďalší panáčik? A ako s vraždami súvisí prípad zmiznutej školáčky?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2019 , LindeniOriginální název:
Kastanjemanden, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gaštanko. Přihlašte se a napište ho.
Kniha mě občas moc nebavila, zdálo se mi zbytečně složité, moc postav, některé pasáže byly naopak napínavé a konec dobrý.
Posloucháno jako audiokniha a podání Zuzany Kainarové bylo výborné.
Mě se to fakt líbilo. Sálala z toho temná, depresivní atmosféra. Bylo to zamotané, ale ne překombinované.
Dlouho jsem tušila, že vrah se tam motá někde mezi nimi, přesto ve chvíli odhalení přišlo překvapené wauw!
Dávám 4*
Knižní novinky (43. týden)
25.10.2021
50 nejčtenějších knih roku 2020
26.12.2020
50 nejčtenějších knih minulého roku (2019)
27.02.2020
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Ocenění knihy (1)
2020 -
Barry Award
(Best First Novel)
Kniha Gaštanko v seznamech
v Přečtených | 2 766x |
Dánsko dánská literatura napětí sérioví vrazi severská krimi únosy dětí Kodaň dánské detektivky zfilmováno – TV seriál kriminální thrillery
Suprová detektivka, která měla skvělou zápletku.
Thulinová s Hessem jsou přivolání k vyšetřování vraždy mladé ženy, u které byl nalezen panáček vyrobený z kaštanů.
Jenže se objeví další mrtvola.... a další... Co je ale spojuje? A jak s tím souvisí jedna politička?
Parádní příběh, který se čte skoro sám :). Ideální do tohoto podzimního období a tvoření z kaštanů. Jen doufám, že příští figurku nenajdete nad mou mrtvolou ;)