Generace 1. díl – Dlouhý čas čekání přehled
Vladimír Mináč
Generace (V. Mináč) série
Románová trilogie zobrazuje historicky i společensky nejvýznamnější období novodobých slovenských dějin, přičemž je i hlubokou analýzou generace, která v tomto období dozrávala. První díl je kronikou rozkladu tzv. slovenského státu za druhé světové války, který končí výbuchem SNP. Autor staví do kontrastu slovenskou buržoazii a lid s partyzány a ukazuje vývoj jednotlivců, nalézajících cestu k lidovému hnutí odporu, k svobodě a lidské důstojnosti.... celý text
Romány Literatura slovenská Historické romány
Vydáno: 1974 , Naše vojskoOriginální název:
Generácia, Dlhý čas čakania
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Generace 1. díl – Dlouhý čas čekání. Přihlašte se a napište ho.
Román se týká slovenské společnosti v době před SNP. Ve vyprávění nejsou téměř žádné boje a stále se deklamuje, i když rozhovorů v románu moc není. Byl jsem rád, když jsem to dočetl.
Ocenění knihy (1)
1972 | Dúchanie do pahrieb |
1962 | Generace |
1950 | Smrť chodí po horách |
1964 | Dlouhý čas čekání |
príliš silný ideologický nános, ktorý z knihy robil rozprávku. a pri konfrontácii s tým, ako skutočne žila moja babka to veľmi neobstálo.
napriek tomu treba uznať, že Mináč bol extra zručný remeselník, ktorý presne vystihol, čo sa v ktorej dobe žiada.