Zmizení Adéle Bedeauové přehled
Graeme Burnet Macrae
Georges Gorski série
1. díl
Rafinovaný psychothriller o Manfredu Baumannovi, nesmělém pracovníkovi místní pobočky banky v malém francouzském městě u hranic se Švýcarskem. Manfred tráví každý den v bistru na náměstí, kde popíjí a pozoruje cvrkot. Hlavně však potajmu okukuje Adele Bedeauovou, pohlednou servírku, pro niž jezdí na mopedu její kluk. Jednoho dne však Adele nepřijde do práce a neukáže se ani druhý den. Manfredovi se zhroutí jeho malý svět a on je teď ještě osamělejší než dřív. Pak však u dveří jeho bytu zaklepe inspektor Gorski a začne se Manfreda na servírku vyptávat.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2018 , ArgoOriginální název:
The Disappearance of Adèle Bedeau, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmizení Adéle Bedeauové. Přihlašte se a napište ho.
Dobrá psychologická detektivka, v níž se prolínají dva příběhy - jeden, který se odehrál v daleké minulosti a druhý, který se odehrává nyní. Autor nám dává nahlédnout do zvláštního uzavřeného světa jednoho ředitele banky, kterého dožene jeho čin z mládí. Svými pocity a myšlenkovými pochody se vlastně sám potrestá, ale my jej dokážeme pochopit a konec nás naprosto dostane.
Knižní novinky (7.5. - 20.5.)
07.05.2018
Kniha Zmizení Adéle Bedeauové v seznamech
Je znát, že kniha byla napsaná dosti dávno. Totálně ztratila dech za dnešními thrillery. Vleklo se to, v podstatě se nic nedělo a dopadlo to, jak se očekáválo. Žádné wau, ztráta času.