Gideon přehled
Karin Horváthová
Mrazivý Štokholm a dve spriaznené duše, ktorých cesty sa na istý čas rozišli... Gideon a Freya sa poznajú odmalička. Zamilujú sa, no v ich prípade len láska nestačí. Osud ich zviedol dokopy, rozdelil a následne opätovne zblížil. Po jedenástich rokoch začínajú obaja s čistými štítmi. Prežívali jeden bez druhého a podnikali životné rozhodnutia, o ktorých kedysi snívali spoločne. Človek nikdy nezabudne na svoju prvú lásku. Aspoň tak sa to zvykne hovoriť. Nedostali príležitosť na šťastný koniec, no koniec koncov – o tom je predsa život, nie? Príbeh dvoch ľudí, ktorí boli pre seba správne nesprávni, nám ukazuje aj odvrátenú stránku o následkoch závislosti, ktorá sa nikdy netýka len jednotlivca, ale všetkých jeho najbližších.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gideon. Přihlašte se a napište ho.
Moja prvá prečítaná kniha od tejto autorky.... A teda musím napísať.... Wau!!!Kniha bola veľmi pekne napísaná.
Príbeh dvoch mladých ľudí, ktorí si museli prejsť rôznymi obdobiami (závislosť na drogách, odlúčenie jeden od druhého, ale nakoniec znovu navrátenie sa k sebe).
Gideon, vyliečený narkoman, neskutočne dobrý, milý a láskavý človek s veľkým srdcom. Po nehode jeho sestry mu ostanú na krku jej malé dve deti o ktoré sa Gideon postará. Jeho láska k Freyi je nehynúca aj napriek tomu, že sa nevideli veľa rokov a že zistil, že je vydatá....
Freya tiež vyliečená narkomanka, no v určitej, pre ňu zložitej situácii, keď si má vyberať svadobné šaty a druhýkrát sa vydať za svojho terajšieho manžela Massima, ktorý ju miluje celým srdcom, nezvládne to a znova siahne po droge.
Dostane sa druhýkrát z toho???
Mne sa kniha veľmi, veľmi páčila a musím ju len všetkými desiatimi odporučiť!!!!
Smutně krásné vyprávění příběhu Gideona a Freyi, kteří pro sebe byli vším, přestože se jejich životní příběhy po určitou dobu nepsaly společně.
Gideon je snad první příběh z tvorby slovenského autora, který nepotřeboval jeden zvrat za druhým a přitom mě zasáhl tak, jako dlouho žádný.
Připadala jsem si jako divák, pozorovatel jejich příběhu, na kterém už v mnoha ohledech nešlo nic změnit. Já i oni samotní, museli přijmout vše co jim jejich minulá rozhodnutí nebo ruka osudu přinesla a naučit se s tím žít dál své šťastně nešťastné životy.
Gideon si mě získal svou silnou vůlí, svým charakterem, úžasnou empatickou povahou a v neposlední řadě schopností obětovat vlastní štěstí za štěstí osoby, kterou bezmezně miluje. Zejména při kapitolách z jeho pohledu jsem cítila obří kámen někde u srdce, který se mě nechtěl pustit až do samotného konce.
Do posledních stran jsem neměla nejmenší tušení jak to celé skončí a vlastně jsem si nebyla jistá tím, co je správné, jak bych se v dané situaci zachovala, jak bych se rozhodla...
Zůstávalo mi jen doufat ve šťastný konec. Jestli se naplnila moje přání, jak dopadl příběh dvou spřízněných duší Freyi a Gideona a pro koho byl konec vlastně šťastný (pokud vůbec byl), si ale budete muset přečíst sami.
Děkuju autorce za to, že pro nás napsala tento úžasný příběh, který ač byl plný utrpení a bolesti, si našel čestné místo v mém srdci i knihovně.
Za mě má tato kniha jedno velké doporučení a těším se na další příběhy z pera Karin.
Tajemné dopisy, Zbořené zámky a další knižní novinky (8. týden)
19.02.2023
Kniha Gideon v seznamech
#gideon @karin.autor @nasevojsko
Veríte na spriaznenú dušu?
Dvaja ľudia, ktorí sa v mladom veku nevybrali tou správnou cestou. Ťahali sa navzájom ku dnu a ich zábavou boli drogy. Veľká láska však v tomto svete drog bola rázne ukončená Freyinými rodičmi. Tak sa dve spriaznené duše vydali na svoju vlastnú cestu, za svojimi snami. Na dlhú cestu za čistým životom. Po jedenástich rokoch sa Freya s Gideonom opäť stretne a búrka citov sa vracia do hláv a sŕdc obom.
Cesta bez drog nie je ľahká. Som rada, že Freya mala okolo seba ľudí, ktorí neváhali podať pomocnú ruku. Gideon aj keby sa chcel pozabudnúť, tak nesmie, pretože pri čistom štíte ho udržiava niečo veľmi silné.
V príbehu je láska, odriekanie, vytrvalosť a už dlho som nezažila, aby som držala palce dvom chlapom, ktorí ľúbili jednu osobu a to Freyu. Nevedela som komu sa prikloniť a ako autorka príbeh ukončí. Bola som zvedavá.
Avšak... Ja som sa počas príbehu nudila. Pomalé tempo, dlho sa nič nedialo a moja pozornosť žiaľ utekala. Freya si ma nezískala a Gideon bol taký neutral. Aj keď jeho pohľad ma bavil viac. Prípadne nezrovnalosť ako sa nezamyká v kúpeľni a potom nepočula odomykanie.
Na knihu som videla nadšené recenzie, ale za mňa to nebolo ono.
Ďakujem
#laska #drogy #vytrvalost #osud #prvalaska #svedsko #zavislost #spriazneneduse #spolupracasnikou