Golem z Hollywoodu přehled

Golem z Hollywoodu
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225576/bmid_golem-z-hollywoodu-225576.jpg 3 45 45

Když se potká vyhořelý detektiv z L. A., tajemná žena a starověké monstrum toužící po odplatě, začnou se dít věci. Legenda o pražském golemovi, vyrobeném v šestnáctém století rabi Löwem a spícím v podkroví pražské synagogy, se traduje již řadu let. Ale co když je golem už vzhůru… Detektiv Jacob Lev se jednoho rána probudí omámený a zmatený. Zdá se, že si předchozí večer přivedl z baru krásnou ženu, ale nemůže si vybavit, jak se s ní seznámil – a ona zmizí dřív, než se mu to podaří zjistit. Tato záhada pro něj však není tak důležitá jako nový případ, který se chystá vyšetřovat. Jacob Lev je totiž převelen na oddělení Zvláštních projektů, o němž ani nevěděl, že existuje, aby se podílel na vyšetřování podivné vraždy v hollywoodských kopcích. Nebylo nalezeno tělo, jen zatím neidentifikovaná hlava na podlaze. A na kuchyňské lince je vypálený hebrejský nápis: Spravedlnost.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Golem z Hollywoodu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (16)

malen
12.02.2021 4 z 5

A tak jsem nakonec dala 4 hvězdičky, protože to bylo lepší, než jsem podle komentářů a hodnocení čekala. Je to prostě jiný Kellerman, s mysteriozními prvky, ale mně se četlo dobře. Trošku víc propracovaný konec bych možná uvítala..

ThomasRuhe
11.01.2021 2 z 5

Tak mě to moc nebavilo. Detektivní pasáže jsou dobré, ale kapitoly odehrávající se v minulosti nedávají dlouho valný smysl, až teprve v závěru se odhalí souvislosti se sérií vražd. Konečné řešení případu se mi taky nezamlouvalo, moc divné až mystické. Souhrnné hodnocení knihy je asi 50%.


Melic
03.12.2020 3 z 5

Podle zdejšího hodnocení jsem čekal něco horšího. Takže jsem byl spíše příjemně překvapený. Není to sice takový ten strhující děj, který vás nutí neodložit knihu až do rozuzlení, ale zajímavý je. Ten příběh z minulosti mě po pravdě moc nebavil, ale zase tomu záživnějšímu současnému dodal aspoň špetku vysvětlení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Golem z Hollywoodu v seznamech

v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených2x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit5x

Autoři knihy

Jonathan Kellerman
americká, 1949
Jesse Kellerman
americká, 1978
Skrýt reklamy